donderdag 22 december 2016

kerstgala bovenbouw en onderbouw

Woensdag en donderdagavond hadden we onze jaarlijkse kerstgala. Traditie getrouw ga ik altijd elke keer hier ook heen, ik ben er, al is het soms maar een uurtje, ik kom wel even kijken. Ik vind dit zo belangrijk, niet alleen voor de leerlingen maar ook voor de docenten van de bovenbouw, dat ik er even ben. Dit vooral zodat ze kunnen zien dat we betrokken zijn en dat de scheiding tussen de onder en bovenbouw niet zo groot is als we denken.

Natuurlijk zit er voor mij ook een reden in dat de isk leerlingen daar zijn en ik het toch even leuk vind om ze te zien en met ze te praten. Het zijn tenslotte mijn oogappeltje (s). 
Het is leuk om ze te zien stralen en lachen en genieten. 

Zo wie zo is het feest van de bovenbouw anders dan het feest van de onderbouw. Ten eerste ben ik er maar een uurtje, ten tweede loop ik gewoon in mijn kloffie met een nette jas. Bij de onderbouw ga ik helemaal uit mijn dak, ga ik ten eerst in een rood kerstmannenpak rondlopen, daarna ga ik uitgebreid me verkleden in een lange slipjas heb ik speciale schoenen aan, heb ik witte handschoenen aan etc, kortom ik ga volledig over de top, zoals het hoortKerst zal nooit een kerst meer zijn zoals het was.

Dit jaar had ik bij de tiger een geweldig iets gevonden, een fotolijstje die je op je hoofd zet en dat je dan een foto kan maken van jezelf.. Dus ik ben op een gegeven moment gaan rondlopen met dat lijstje, vroeg leerlingen of ze een telefoon bij zich hadden, dat hadden ze dan ook, en dan mochten ze een foto van zichzelf maken, dikke lol met elkaar. Zeker de leerlingen ook, het is altijd lachen met die gasten.

Natuurlijk was er ook een leerling waarmee het even niet zo goed ging, hij trok het niet, hij kreeg een akelig  bericht van zijn (ex)-vriendin. Dus ik heb even met hem zitten te praten hierover, hij kon zijn hart luchten, en we kwamen beiden tot de conclusie dat het emotionele chantage is  wat die ex deed, gevolg hij ging beter het feest weer in en genoot extra van het feestje.

Naast dat ik dit jaar als kerstman in het eerste gedeelte rond heb gelopen met een vreselijk irritant belletje, die bij sommige collega's wat irritatie opriep, maar ach dat mag de pret niet drukken.In het toilet waren drie collegas gaan staan als toiletdames, ze hadden een tafeltje gemaakt met daarop,  deo, schoonmaakmiddel, handschoenen met veren, tampons, vochtige doekjes.. geweldig vond ik dit.

Kortom we hebben met elkaar weer voor een geweldig feest gezorgd.. De leerlingen hebben het erg leuk en goed gehad, genoten van alles en het was balen dat het al zo vroeg afgelopen was.

het slotstuk van de avond was spectaculair vond ik.. mede omdat iedereen druk met zijn handen in de lucht ging en meedeed

Jammer was wel dat men niets wist dat het het Slavenkoor van Verdi was...

 Op de muziek van dit stuk heeft ooit de zangeres zonder naam een lied gemaakt
wat ik hier onder neer zal zetten:

 
ach en nu we toch bezig zijn...
ze had nog een nummer die denk ik heel Denk in rep en roer zal brengen.
( Ik zal meteen maar even melden dat ik deze tekst niet vind kunnen, maar goed
het is wel iets om eens ook te belichten dat onze Zangeres ook niet altijd zonder
blaam is geweest)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten