zondag 13 november 2016

Omdat sint in het land is met zijn pieten....

Dat de Sint aankomt met zijn pieten moest natuurlijk uitvoerig gevierd worden met vriendin Susan in Utrecht.
We shoppen eens in de zoveel tijd, en aangezien de goedheilig man niet altijd voorzien is van genoeg geld, moesten wel wel iets verzinnen om toch iets voor onze dierbaren te kopen. Ik had een lijstje gemaakt net als Susan. Het verschil is, ik heb een lijstje met winkels waar ik naar toe wil,  Susan een lijstje met de dingen die ze wil halen.. kortom.. dat is nog al een verschil Ik denk overigens dat het lijstje van Susan efficiĆ«nter is, en ook goedkoper. Ik loop de winkel binnen en voor ik het weet heb ik een mand vol met allerlei leuke dingen die ik op dat moment zo nodig heb, maar bij thuiskomst vaak denk wat moet ik er mee.

Winkelen in Utrecht, zeker door het vernieuwde station is een feestje. Dat de treinen rijden, ondanks dat er de eerste nachtvorst was geweest is met recht een wonder te noemen. Aan het spoor waren werkzaamheden, dus zowel van uit Zutphen als vanuit Alphen waren er wat obstakels te melden. Gelukkig ging mijn trein op tijd, wel zoals elke kudde dier stond ik met meerder passagiers op het verkeerde perron, maar dat is niet erg, je loopt een stukje door , en het  was toch koud, dus elke beweging was welkom, en je gaat in de trein zitten, die totaal vernieuwd is.. prachtig..
Je zit je, appt wat, doet een spelletje en bent voor je het weet in Utrecht. Susan had wat meer pech, daar was een trein uitgevallen in Amersfoort, dus die kwam wat later.

We zijn dus eerst even gezellig wezen plassen, dat is tegenwoordig een vast afspreekpunt, en daarna zijn we gaan shoppen, Het liep weer als een trein. soms is het gewoon jammer dat je al inkopen hebt gedaan voor Sinterklaas en voor kerst, omdat je nog weer zulke leuke dingen tegenkomt dat je denkt.. oh dat moet ik ook even kopen voor.. maar ja je hebt het al.

We zijn lekker gaan dwalen om uiteindelijk uit te komen bij een heerlijk restaurant waarvan de naam mij is ontschoten.. maar we hebben daar heerlijk gegeten.. Daarna nog even de achterafstraatjes in.. Daar zitten de leuke winkels, natuurlijk is de tiger ook aangedaan, dat kan je niet zomaar voorbij lopen. Inderdaad tas vol. We hebben een fairtrade winkel aangedaan, waar ze heel veel Chocolade verkochten.. dus daar is behoorlijk ingeslagen voor de familie van Susan. Tevens de pepernotenfabriek.. een winkel met heel veel verschillende soorten pepernoten. 

Even langs de winkel waar Susan graag kleding koopt met een vrouw met een geweldige doorrookte wiskey stem.. helaas gaat ze sluiten omdat het niet meer loopt. Ze krijgt niet meer genoeg klanten, wat ook niet zo gek is om eerlijk te zijn.. ze heeft prachtig spul maar wel erg duur.

Uiteindelijk zijn we rond 17.00 weer naar de treinen gelopen om te ontdekken dat inderdaad er nog steeds vertragingen zijn.. Het was een heerlijke dag  waar we heerlijk hebben bij gepraat en wederom hebben genoten van een meer dan 35 jarige vriendschap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten