dinsdag 15 november 2016

de tip

Een paar jaar geleden heb ik twee geweldige thermoskannen gekocht, eentje voor een half liter thee, voor de ochtend en eentje van een liter, voor de loop van de dag of de avond.Kortom een heel rijk bezit voor mij.

De laatste weken kreeg ik steeds vaker zwarte stukken mee in mijn thee, bij een nader inspectie bleek dat inderdaad heel veel theeine aanslag in de kan te zitten. Een dikke zwarte laag op de bodem.. kortom geen wonder dat er zwarte stukjes meekwamen. maar het is niet lekker dus.

Ben natuurlijk meteen naar de Marskramer gelopen om eens te kijken naar nieuwe kannen, maar helaas, zoals met alle goede dingen, was ook dit uit het assortiment gehaald, of het werd niet meer gemaakt.  Ooit hadden ze ook geweldige dunne theeglazen, die zo lekker dronken en waar zoveel in kan dat het een feestje is om een kop thee te drinken. Dezen waren ook uit het assortiment gehaald. Dezen kon ik dus bestellen via internet en heb er standaard 4 op voorraad, voor het geval dat.

De thermoskannen was wat lastiger, niet te vinden op internet, ook niet via zoeken met en zonder afbeeldingen, een ramp gewoon. Dus ja wat doe je dan balen.. en een oplossing verzinnen.

Dus ben ik de afgelopen weken in de weer geweest met citroenzuur, met heet water, met zeep etc, van alles maar wat ik ook deed er kwam niets uit. 

Afgelopen zaterdag in Utrecht vertelde ik dit aan vriendin Susan, dat ik opzoek moest naar nieuwe thermoskannen omdat ze zo vol met zwarte aanslag zaten.. zo even langs haar neus zei ze dat zij altijd een blokje van de afwasmachine er in gooit met kokend water, even een uurtje laten staan, leeggooien omspoelen, eventueel de behandeling nog een keer herhalen en dan klaar.. 

Ik dacht meteen, dat ga ik onthouden. dus bij thuiskomst zaterdagavond, meteen een blokje in een kan gegooid, meteen kokend water erop  en na een uurtje wachten met wat schudden tussendoor, was inderdaad de kan helemaal schoon van binnen alsof hij nooit vies was geweest.. als nieuw

Ik ben nog nooit zo blij geweest,. kortom een tip voor  velen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten