maandag 21 november 2016

BHV op school

Gisteravond hadden we een bhv oefenavond op school met de brandweer van Alphen aan den Rijn. Collega en vriend Martin was de organisator dus ik mocht als lotus mijn kunstjes laten zien. 
We begonnen de avond met een heerlijke pizza die door Martijn van school was geregeld, daarna ging ik twee collega's grimeren met letsels, met name brandwonden, in het gezicht en op de armen en handen.

Ze wilden een eerste, tweede en derde graads brandwonden, tevens wilden ze dat er een trui in vast zou zitten, dus dat heb ik ook geregeld, want wanneer ga je de trui/ blouse eraf halen als er brand is geweest..

Na eerst een keer te hebben geoefend werd al snel duidelijk dat de meeste bhv-ers als een soort van blinde kip rennen naar een ongeval en niet letten op eigen gevaar. Dit is besproken.

De "Lotussen" speelden hun spel erg overtuigend, namelijk er was brand ontstaan in de frituurpan met gevolg dat ze dus in brand hadden gestaan. Ik was in paniek weggerend en de bezemkast ingeschoten zodat ik moeilijker te vinden was. Dit was ook een beetje de opzet, kijken of men alle deuren die men tegenkomt controleert.. nee dus ik heb een behoorlijke tijd in de kast gezeten. Moet bekennen dat dit wel bijzonder was.. om weer een tijdje in de kast te zitten.

Daarna hebben we nog een ronde gedaan maar nu met inzet van de brandweer. we hebben eerst een extra lotus gegrimeerd, een dikke blaar in de nek, en daarna haar in een ruimte gezet met heel veel rook waar ze met haar looprek liep en op een baby paste. de andere twee lotussen weer bij het frituur en ik weer in de kast.. heerlijk dat ik er ook weer uit mag. Natuurlijk had ik dikke lol met MArtin en ook met Tim, zijn maatje in crime...

Het hele lokaal stond vol met rook en het was dan ook erg lastig voor de brandweermannen om ons te vinden en ons te begeleiden. wel jammer ergens dat het zo liep maar ja dat kan soms..  We hebben met elkaar wel vreselijk veel lol gehad en ook erg gelachen. Dat is ook heel wat waard tenslotte

Wederom mijn complimenten voor Martijn die  de boel opzet, Martin die verder organiseert en de "lotussen"en bhv-ers. Wat een genot om met elkaar te mogen werken op zon avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten