woensdag 30 november 2016

meldcode...

na twee en een halve dag trainingen te hebben gevolgd, heb ik eerst maar eens een massage laten doen. Mijn hemel wat kan je toch veel info krijgen en dat moet je ook nog opslaan en verwerken..

Ik moet zeggen dat lukt aardig maar het heeft nog niet vaste grond gekregen. Dus daarom me volledig ontspannen en hopen dat het goed gaat komen.. wie weet lukt het dat het ergens zijn beslag vind.

Maar kreeg op de cursus van maandag en dinsdag een mooie link die door velen zouden kunnen worden gebruikt, de zogenaamde meldknop.nl  ik vond het een mooie en overzichtelijke site. Een aanrader dus voor een ieder in het onderwijs om deze te onthouden en door te geven aan ouders.

Daarnaast kreeg ik al jaren geleden een prachtige site onder ogen voor kinderen van gescheiden ouders , Villa Pinedo, een site waar de kinderen dus met lotgenoten kunnen chatten en praten over wat hun overkomt. Erg goed, inmiddels weet ik uit goede bronnen dat het echt helpt, daar waar wij als docenten of als ouders te kort schieten, pakt deze site het op.    

Maar nu terug naar de meldcode, ik vind het ineens heel verhelderend worden, de man die het geeft is ook erg duidelijk in wat hij vind en hoe hij het ziet, hij geeft ook heel mooi aan dat we naar de feiten moeten kijken. Zoals hij het ons voorlegt, is het ineens duidelijk wat en welke stappen je moet doen. 

Ook geeft hij heel duidelijk aan de cirkel van invloed, dus daar waar jij moet stoppen omdat het is overgedragen. Daar kunnen nog heel veel docenten en hulpverleners van leren, als je het door stuurt is het daar en moet je het laten gaan. Wij hebben al jaren bij ons op de locatie de afspraak als een leerling in handen is van de een of andere hulpverlener, dan doen wij vanuit de counseling er niets mee, we laten het dan.omdat het te verwarrend is voor een kind maar ook vind ik dat we dus het dan daar moeten laten liggen . Soms komt een kind terug en dat is ook prima, dan pakken we het weer op als dat nodig blijkt te zijn.  

Kortom het waren drie zinvolle dagen met prachtige ervaringen en ontmoetingen met prachtige mensen. Soms blijven mensen net iets langer hangen in je geheugen wat een mooi cadeau is

en oh ja eindelijk is ook mijn sinterklaasgedicht klaar... 3 en een halve kantje vol geschreven..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten