donderdag 17 november 2016

maandag?

Opstaan met een muziekje wat me meteen terug brengt naar heel lang geleden. Herinneringen die dan binnenkomen die ik me nog vaag kan heugen maar ook wel ergens een plek heb gegeven. Toch nog even in bed blijven liggen om langzaam bij te komen en te beseffen dat het echt waar is, ik moet opstaan.

Natuurlijk heb ik als zovelen zo mijn eigen bezigheden en rituelen op de ochtend. Ik sta op, toilet bezoek, loop naar de keuken, zet de waterkoker aan, ga naar de douche, neem een douche, ga mezelf terugvinden in mijn toilettas en als ik in de spiegel kijk en denk dat dit het is voor deze dag, kleed ik me aan, doe de laatste dingen en ga dan rustig mijn ontbijtje maken, mijn kiwi en mijn bananen shake, maak thee, ga rustig nog wat zitten en uiteindelijk het onvermijdelijke doen.. het toilet bezoek.

Kortom een duidelijke structuur elke ochtend, anders ga ik het niet redden.

Vanochtend, ik weet dat het vrijdag is maar het voelt als maandag... ik sta op, verdwaal eerst al de studeerkamer in, zit ineens achter de computer en bedenk me... volgens mij heb ik ergens iets gemist.. Dus de badkamer in, om te bedenken nee eerst theewater klaar maken.. dus hup weer naar de keuken, theewater aangezet, dan terug naar de badkamer, net als ik over dat onmogelijke randje wil stappen bedenk ik me.. nee eerst een kiwi eten als ontbijt.. dus hun terug naar de keuken.. kiwi naar binnen, weer naar de badkamer, eerst scheren.. dus ik pak de bus met scheerschuim wil het op mijn hand spuiten, maar de dop staat de verkeerde kant op.. okey ik kijk niet goed en hup de hele wasbak zit onder het schuim... maar uiteindelijk op mijn gezicht.. dan heel snel en soepel scheren, over het onmogelijk randje van het bad, en douchen. Na het douchen verloopt het allemaal nog erg normaal..
loop de keuken in en maak mijn thee, zet het neer en loop terug naar de keuken en begin mijn tanden te poetsen, terwijl ik daarmee bezig ben bedenk ik me dat ik nog moet ontbijten.. dus ja ontbijt gemaakt, tanden nog een keer gepoetst, kortom vandaag heb ik een geweldig stralend gebit.. en daarna mijn schoenen aankleden.. beide schoenen aan, ga lopen en besef me dat ik mijn broek nog niet aan heb.. moet zeggen het ziet er wel heel grappig uit van die zwarte prelediums met daarboven blote benen. maar ja om zo de straat op te gaan is iets teveel van het goede..Dus ja daar gaan we weer, schoenen uit, broek aan, schoenen weer aan..

En dan besef ik me het is al vrijdag. niet eens de 13de.. maar echt vrijdag.... en dit belooft een hele spannende dag te worden. ik mag wel extra gaan opletten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten