zondag 27 november 2016

American Football

Vandaag hadden we op de sportschool de American football bootcamp.
Meestal doe ik op de zondag de cross, maar ja dit is weer een nieuwe uitdaging en dus ga ik meedoen, Ik ben erg van dit soort nieuwe dingen uitproberen. Mijn sportmaatje is helemaal in de sfeer van American Football en traint af en toe met de spelers van het Alphens team mee.  Vorige week zondag is hij zelfs mee gegaan als Rookie om mee te doen met een soort van oefenwedstrijd.

Kortom ik had er zin in vandaag, een training van 2 uur met echte spelers van de American football crew in Alphen.

Om 10 uur kwam ik eerst twee andere sporters tegen die me heel verbaasd vroegen of ik het wist dat er vandaag geen cross was, ja dat wist ik, ik had me tenslotte al ingeschreven voor deze bootcamp.

De training begon me een korte warming up, om daarna het echte werk te gaan doen, gooien met een bal, wat een speciale techniek vereist, namelijk dat je je middelvinger op de witte streep legt, dat je dan je ringvinger op het eerste witte vakje legt van de veter en je pink er naast en dan gooien, De bal gaat dan een soort van draaien en dat geeft denk ik snelheid. Je moet hem vangen met , als hij laag is met je pinken tegen elkaar, en als hij hoog is met je vingers tegen elkaar.. kortom veel techniek waar ik zelfs nu nog niet de ballen van snap.

Dit hebben we een klein kwartiertje geoefend en toen kwam het echte werk, de bal werd gegooid en wij moesten hem in de loop vangen.. dat ging een paar keer aardig bij mij, een keer ging een bal wat te hard en raakte mijn schouder, het deed geen pijn dus dat was geen probleem, ik besef ook heel goed dat ik niet aan dit soort dingen mee moet doen als ik niet ook voor de gevolgen in ga staan.

Het eerste gedeelte was erg gaaf om te doen en we hadden ook vreselijk veel lol. Zeker met die jongen gasten geniet ik altijd, de humor en de lol en dat klieren met elkaar. Zo hadden mijn sportmaatje van mij  een oud leerling van mij te pakken, hij moest mijn oud leerling tegenhouden, die moest een pion aantikken, dus terwijl hij daar mee bezig was, ging ik meteen via de andere kant rennen en raakte de pion aan, die kop van hem.. heerlijk.  Dat zijn de geintjes die je dan uithaalt

Nadat we behoorlijk lekker beneden hadden gewerkt zijn we naar boven gegaan waar een circuit was met bankdrukken, dead lifts, iets met een zware stang optillen, met sit up, met box jumps etc.. kortom een heel intensieve training van een uur, en dus kapot.

Aan het einde van de ochtend hebben we nog even mee gedaan aan de roei uitdaging, in 2 minuten zoveel mogelijk kilometers maken, Het stomme is je begint heel snel en hard en dan bij een minuut ben je gewoon dood.. en dan moet je nog een minuut, dus eigenlijk zou je het anders moeten doen, rustig beginnen en later opbouwen naar sneller maar ach het is fun.

Na afloop kregen we allemaal een kop koffie of thee, met pepernoten om de verbrande calorieën er maar weer aan toe te voegen   aan ons lijf.. dus heerlijk, lekker napraten en genieten met elkaar.

en als geintje heb ik toch even snel een blauwe plek gegrimeerd om zo Danny even te laten schrikken.. kon het niet laten.. dus deze plek is nep



Geen opmerkingen:

Een reactie posten