woensdag 9 november 2016

Go for it in Archeon

Vandaag had ik de eer om mee te mogen naar Go 4 it. een groots opgezet beroepenmarkt waarop veel opleidingen laten zien wat er zoal is in de wereld. Wat er al zo te koop is maar ook welke mogelijkheden er zijn.

Bij aankomst zag ik al meteen 3 oud leerlingen die me meteen een hand kwamen geven en even met me kwamen praten. Heel erg gaaf vond ik het dat een oud leerling mij met mijn groepje van 11 leerlingen mocht rondleiden. Wat een kanjer is hij geworden. Hij is een leerling waarvan ik ooit zei dat hij mijn zoon was op school, en hij doet het goed. Het was een feestje om met hem en met zijn maatje door Go 4 it te lopen... Ze waren betrokken bij de leerlingen, ze corrigeerden ze etc.. dus het was prima. Daarnaast kwam ik ook andere leerlingen tegen die daar werkzaam waren, gewoon geweldig dit. 

Het is, zoals ik al schreef, groots opgezet met 20 workshops van elk 8 minuten.. kortom het was aanpoten, sommige workshops duurden veel te lang, maar er waren ook workshops die te kort waren. Zeker als ze aan de gang gaan met vechten etc, dan is het veel te kort. Vond het gaaf om te zien hoe een leerling van mij, een meisje, meer dan 3 minuten in de plank bleef staan. dit tot groot ongenoegen van een aantal jongens die dachten dat ze heel goed waren.

De opzet is prima, maar ik vind wel dat men eens moet gaan nadenken over of dit het wel is. Veel leerlingen worden met dingen geconfronteerd die ze niks vinden, maar moeten er wel naar luisteren. Er zijn jongens die bij verzorging zitten en die het niet leuk vinden om hun nagels te lakken, al zitten er ook heel veel die dat juist wel weer leuk vinden. Ik geniet altijd van deze kinderen, mede omdat ze zo heerlijk ongeremd zijn. Ze zijn duidelijk dit is niks, dat is leuk, en niks niet beleefd doen, recht voor zijn raap. Geweldig

Het is natuurlijk een geweldig initiatief om dit zo te doen, zeker omdat leerlingen daardoor in aanraking komen met beroepen die ze kunnen gaan doen. Zeker ook omdat ze soms tot inzichten komen die ze niet hadden.

Teruglopend na 3 uur intensief te begeleiden en te luisteren, sprak ik nog even met een paar leerlingen, Een aantal vonden het geweldig, ze hadden geen les, een aantal vond het helemaal niks.. maar ja zolang er nog een aantal zijn die dit wel erg leuk vinden moeten we het gewoon doorzetten vind ik.. dat is dan belangrijk voor deze leerlingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten