donderdag 10 november 2016

de speld in de viturele hooiberg

Zoals velen weten ben ik door een stomme handeling van de computer, okey ik zal het zelf wel gedaan hebben, maar toch het is handiger om de computer de schuld te geven. heel veel foto's van Sevilla kwijt geraakt.

Diverse programma's geprobeerd om ze terug te vinden in de catacomben van de computer op de harde schijf, maar niets hielp.

Dus om toch hulp te krijgen heb ik de ICT afdeling gevraagd of ze me konden helpen en dat konden ze.. ze hebben twee dagen er aan gezeten en hebben alles bestanden die ooit weg zijn gegooid naar boven gehaald. Nu is het echter de hoop dat ik ze kan vinden en dat ze niet toevallig over geschreven zijn.

Ik dacht even dat doe ik wel even, maar niets is minder waar. Stel je voor meer dan 600 keukenkastjes, en daarin moet je een zwarte rijstkorrels zoeken tussen 300 andere rijstkorrels die donkerbruin zijn en voor de lol hebben ze er ook nog andere etenswaren tussen gegooid, zoals rozijnen en pasta en noem maar op... soms hele grote rijst korrels en soms hele kleine zwarte die je weer niet moet hebben omdat die van een ander merk zijn.,... kortom het is veel werk, maar ja het heeft en doel, Wel is het bijzonder dat ik foto's tegenkom waarvan ik de herkomst niet weet en niet eens weet wie er op staan.. soms zijn er foto's bij waarbij ik me afvraag hoe kom ik hieraan..

Ik zal hieronder een paar voorbeelden geven.. al zitten er ook een paar hele mooie tussen.

Inmiddels heb ik via de ICT begrepen dat ze een  betere manier hebben, mijn externe schijf die ze me hebben geleend gaat terug en ze gaan een programmaatje er op los laten die alles jpeg bestanden in 1 map doen, zodat ik die alleen maar hoef door te zoeken.. kortom straks staan alles rijstkorrels bij elkaar en hoef ik alleen maar de goede zwarte rijstkorrels er uit zoeken... dat zal ook wel wat werk zijn maar toch.. ik denk dat dat sneller gaat.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten