woensdag 23 november 2016

Cursus over de meldcode

Vandaag, had ik eerst een gesprek met mijn unitleidster, helaas stond ze in de file en kon ze niet op tijd zijn. Ik had echter afgesproken om een collega mee te nemen naar school, dus ik moest alsnog naar school, jammer had anders heerlijk kunnen uitslapen. 

Was net thuis stuurde mijn unitleidster me een app dat ik wel kon komen ze ging het halen, terwijl ik net op school ben, kreeg ik een appje dat ze toch niet kwam. kortom.. het was chaos.

Toch snel een andere afspraak gemaakt en ben ik vertrokken naar Gouda voor de training meldcode.
Ik heb deze al een keer gevolgd, maar een herhaling is altijd goed.
Dat blijkt ook wel omdat ik het gevoel heb dat we nu een man uit de praktijk hebben die echt goed zijn verhaal weet te vertellen. 
Wat ik het mooie vind is dat ik meteen ook nieuwe inzichten krijg
Zijn geweldige opmerking aan het begin is:

 "Als je een vraag stelt, ben jij verantwoordelijk voor de vraag, als je het antwoord geeft bij jij verantwoordelijk voor het antwoord"

 het is een beetje een dooddoener lijkt het maar het is wel waar natuurlijk.. Ik bedenk me er meteen bij, ja maar je bent als vraagsteller ook verantwoordelijk voor  dat je luistert naar het antwoord.

De hele ochtend vloog om en hij is erg leuk bezig met praktische dingen, zo ook een aantal stellingen waarbij je moest bedenken of je dit wel of geen kindermishandeling vind. Altijd lastig zeker als het gaat om seksualiteit, dat is een heel gevoelig onderdeel. 

Waar ligt de grens tussen licht, matig, ernstig, zeer ernstig en fataal... dat is iets wat ik me afvraag dan.
Is en blijft een lastig punt.

Is het laten zien van porno aan je kind wel of geen sexuele mishandeling etc..

Toch erg leuk om er weer over na te denken. je word ook geconfronteerd met je eigen zienswijze op dingen.
Volgende week deel twee ik ben benieuwd
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten