donderdag 16 juli 2015

Nijmegen dag 2

 
Dag twee begon na een nacht met over de camping zwalken op zoek naar het toilet in de nacht. Het is toch wel even wennen, dat je in de nacht loopt over een doodstille camping en hoopt dat je op tijd bent bij het toilet, die natuurlijk nu niet om de hoek is.. Met de warme crocs, met een toch wat mindere soepele tred omdat je eerst uit een slaapzakken laag moet komen, om aan te komen in het toilet. Het lukt. De ochtend is natuurlijk ook anders, want ja geen WIFI, dus scheelt het een hoop tijd. Eerst een kiwi, dan een kopje thee, dan rustig aankleden om naar de douche te lopen, om je te scheren en allerlei andere gemakken die je nodig hebt om je gezicht en een deel van jezelf terug te vinden aan het begin van de dag. Ik geef toe het is anders, je moet echt je best doen. Dan onder de douche wat natuurlijk niet je eigen douche is, maar de douche waar iedereen onderstaat incluis voetongemakken. Maar het maakt niet uit, het is genieten zoals dat heet en erg leuk ook. Het geeft weer een totaal andere kijk op de wereld.
 
Het vroege opstaan door het weer, een lichte regenbui, door de vogels die je wekken, maakt het toch wel sfeervol om eerlijk te zijn.  Nadat we ons allemaal hervonden hadden in onze toilettassen, en we de nodige slaaprimpels hadden glad gestreken, konden we dus aan het ontbijt. Het is heerlijk met elkaar te ontbijten, broodje, kaasje kopje thee, praten en gezellig. Na het ontbijt de afwas doen is ook een hele belevenis voor ons, omdat we allemaal een afwasmachine hebben, dus dit is nieuw terug naar  het ongemak al begrijp je meteen waarom men vroeger zoveel tijd kwijt was met het huishouden. het is afwassen, het is afdrogen, het is de spullen opbergen, kortom gedoe.
 
Tegen half 11 kwam vriend Walter er aan, om ons verder als een soort van gids rond te leiden door  de omgeving en ons door Nijmegen te laten lopen opzoek naar mooie plekjes. We hadden er helemaal al zin in. Samen met elkaar in de auto met een prachtige tocht door de omgeving, langs de Waalkade, door het natuurgebied, genieten van al het moois wat ons landje ons kan bieden, kortom dit was al heel bijzonder.  Daarna naar de stad Nijmegen. De stad is zich inderdaad aan het opmaken voor de vierdaagse, je ziet overal mensen die aan het versieren zijn van de stad, er hangen slingers met allerlei schoenen , kortom het is erg leuk wederom om er te lopen. We hebben, in tegenstelling tot anders, heerlijk door de stad gelopen en niet gewinkeld, okay ik ben wel even de Tiger in geweest en ook even nog een soort van kringloopwinkel waar ik en prachtig bordje tegen kwam voor vriendin Laura, en voor vriend Frans weer iets voor in zijn jaren 70 kamertje, maar dit keer echt cultuurhappen en zien. Geweldig dat je een stad ineens anders bekijkt dan je normaal doet.  Het was geweldig weer, we hebben heerlijk geluncht bij DE Hemel, een aanrader. Rond vijf uur, zijn we terug gegaan naar de auto en heeft Walter, na eerst een jaloers makende blikt te hebben gegund op zijn hotel, waar hij sliep, een kasteel van een hotel, met een prachtig balkon en uitzicht.. grom... Kortom  we werden met dit nog op ons netvlies, afgeleverd bij onze plek op de camping. Afscheid genomen van Walter en heel erg bedankt natuurlijk voor zijn rondleidingen waar we van hebben genoten.
 
Bij de tent, even zitten, en ineens was er weer WIFI, paniek bij iedereen, want ja nu moest dat natuurlijk ook weer geïnstalleerd worden, er moesten appjes verstuurd worden, er moest ineens van alles gebeuren.   Kortom we hadden ineens weer contact met de buitenwereld. Intussen waren vriend Ayaz en ik al begonnen met de voorbereidingen van het eten. Dit keer gegrilde courgette als voorgerecht, wederom heerlijke pasta met nu weer een andere saus. Ik ben steeds verbaasd hoe het werkt, omdat ik gewend ben kwak die pot met saus er in en klaar, maar nee zo werkt het dus niet. Eerst alle groeten flinterdun snijden, daarna  de helft van de saus erbij,  kruiden en klaar. en het is inderdaad niet voor te stellen hoe simpel koken dan soms kan zijn.  De restant van de saus bewaar je voor de volgende dag en die ga je dan gebruiken voor een andere saus die je dan maakt die anders word door de kruiden die je gebruikt en iets andere groente...  Dat allemaal op een 1 pits vlam....  ik kom er met mijn vier pitten, magnetron en oven niet eens zover om het zo mooi en goed te maken dus dat zegt wel iets over wat voor kunstenaar Ayaz is hierin..
 
Na het eten wederom heerlijk voor de tent gezeten,  lekker kletsen en om half 12 was het wederom bedtijd.... alles weer klaar in de tent, tevens al wat spullen ingepakt omdat we morgen toch voor 11 uur van de camping af moeten en dan is het alweer voorbij....Wat vliegen die dagen toch enorm, het gekke is dat het voelt alsof je drie weken weg bent geweest.
 
 


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten