zondag 26 juli 2015

Kastje kijken

 
Vriend Frans had een nieuw kastje en aangezien we als mannengroep erg op etentjes zijn en feestjes, hebben we al heel snel aangegeven dat we de komst van het kastje willen vieren met elkaar met een etentje en een gezellige avond.
 
Om 16.00 werden we verwacht in Capelle, dus om half 4 in de auto en op weg naar Frans. Onderweg was de schade van de storm nog goed te zien, overal lagen takken van bomen, en soms zelfs hele stukken van een boom. Gelukkig waren ze wel zo galant geweest om het zoveel mogelijk aan de kant te leggen zodat we er geen last van hadden.
 
Keurig op tijd was ik er al maar je hebt altijd mensen die eerder zijn en Chris en Rick waren er dus al. Nadat ik natuurlijk het kastje had bewonderd, dat echt prachtig is, en natuurlijk ook even de andere nieuwe dingen in de keuken heb bekeken, kon ik me richten op de rest. Het mooie was ik had voor een ieder een klein kadootje meegenomen, voor Frans natuurlijk het glaasje uit Nijmegen in de jaren 70 print, tevens twee kaarsen die als hij ze aansteekt een paarse vlam geeft, dit omdat hij zo van paars houd. Voor Rick had ik een wajang pop meegenomen, en voor Chris een poppetje waar hij eerst water op moet doen en die dan haar krijgt. Het grappige van alles was wel dat ik ook van Rick en Chris een geweldig leuk cadeau kreeg een eendje voor in bad dat je kunt laten rondzwemmen. geweldig gewoon.
 
Nadat we een stukje hadden bijgepraat, over de vakantie etc konden we aan tafel. Frans had zich uitgesloofd een geweldige maaltijd we begonnen met een broodje dip met heksenkaas, met wat zoet zure bijhapjes. Dit was heerlijk, daarna en geweldige tricolore pasta met broccoli, bloemkool en kaas, en een salade waar ik helemaal wild van was, zo lekker als deze was gemaakt.
 
Daarna hebben Chris, Rick en ik besloten, omdat Frans niet meer in het bezit is van een vaatwasser, om maar even de afwas te doen bij Frans, hij had gekookt dus wij gingen dat wel ff doen. Heerlijk is dit toch altijd met elkaar, wat klieren, wat praten en vooral ook genieten.
 
Na de afwas een heerlijke kop thee me een citroenmerinque taartje, heerlijk was dit. Kortom de avond kon al niet mee stuk, het eten was geweldig.
 
Daarna gingen we aan de slag met het door mij gewonnen spel, Baantjer, een spel dat in de uitleg heel ingewikkeld lijkt, maar als je het eenmaal speelt is het heel simpel, alleen het is erg veel bijhouden op een briefje.. het deed me erg denken aan cluedo maar dan net weer ff anders
 
Nadat Chris 2 keer had gewonnen, zijn we maar over gegaan om te kijken naar 30 minuten.. een geweldige serie van 1996, maar zoveel humor.
 
Om half 12 zijn we weer naar huis gegaan met een heerlijk gevoel over een prachtige avond samen en wat hebben we genoten.. heerlijk gewoon
 
 
Het is toch altijd weer fijn om mensen om je heen te hebben waar je je zo thuis voelt maar waar je ook zo vertrouwd mee bent dat het goed is hoe het ook is.
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten