zaterdag 4 juli 2015

gewoon ff niet mijn dag leek het

 
Gisteren was het zon dag waarvan je weet bij het opstaan, na een geweldige leuke avond met collega's, dat het hem gewoon niet gaat worden.
 
De hamer in je kop klopt, maar niet door de drank maar door de hitte en het slechte slapen van de afgelopen dagen.. Gevolg je staat op, denkt ik ga sporten en naar mijn werk. Dat zijn de gedachtes die komen, verder kom je nog niet gewoon.. het is nog te vroeg en te duf.
 
Terwijl ik dus mijn bed uit kwam, vraag niet hoe, de klap van de korte nacht en de hitte op me kreeg, de airco in de auto trekt dit niet eens.. dus ik zit te gutsen in de auto in plaats van mooi te wezen.  Voor de buitenwereld ook wel eens iets leuks maar voor mij wat minder.  Maar goed, na een douche, naar mijn werk, eerst even langs de action, moest nog wat kadootjes kopen voor collega's, traditie getrouw doe ik dat. Ik koop wat kleine dingen, maak een kaartje eraan en geef dit aan mensen die dat jaar voor mij bijzonder waren, of die iets hebben meegemaakt om ze zo ff te laten weten dat het jaar mij niet ongemerkt voorbij is gegaan wat met hun is gebeurt. Dit puur en alleen al om even te laten weten ik ze waardeer.
 
De schoonmaaksters krijgen van mij ook altijd een pak merci  voor weer een jaar mijn lokaal helemaal spik en span te houden.
 
Dus dat gisteren snel even geregeld. Nog snel even de Bristol in om mijn zomer shirtjes te halen, ik koop er altijd een stuk of 4 die ik dan de hele zomer draag, ik ben van het gemak, en daarna gaan ze leuk naar de container of krijgen een niet nader te omschrijven bestemming in mijn huis.
Moet zeggen dit werkt tot grote tevredenheid zowel voor mij als voor de shirtjes.
 
Daarna snel naar school waar ik de kadootjes in de postvakken heb gestopt, mijn kasten heb uitgeruimd, en weet dat ik alleen nog maar mijn muur moet bij behangen, wat ook erg lekker is voor de dinsdag om zo dat ook af te ronden.
 
Op school heerlijk zitten te kletsen ook nog met leerlingen en met collega's, daarna naar de sportschool. Ik moet zeggen het crossfitt schema van mijn begeleider doet wonderen, ik begin, met frisse tegenzin, het is 50 keer optrekken, 50 keer een been op een bankje zetten, daarna het andere been nog 50 keer, dan 50 keer de swing met een kettle bell, en dan 50 keer een volledige sit up.
Als dat gebeurt is dan aftellen met 40, 30  20 en tenslotte 10. Ik moet zeggen bij 50, denk ik nog dit gaat wel, bij 40 begint er een lichtelijke irritatie te ontstaan naar de trainer die dit bedacht heeft, bij  30 vervloek ik de wereld, bij 20 wil ik maar 1 ding en dat is dood.. en bij 10 zucht ik en steun ik  dat het volbracht is.... kortom het is te doen. Daarna nog 5 losse dingen en daarna naar de douche, nummer 2 van die dag..
 
Uiteindelijk de boodschappen gedaan, snel in de kastjes proppen,  de buuf haar auto even gehaald bij schiphol, en ja hoor de eerste keer de jumbo in.. en ik ben verkocht, niet omdat ze goedkoper zijn maar omdat ze een schap hebben met allemaal vegetarische producten van de vegetarische slager.. dus het is geweldig.. soepen, met vega vlees, van allerlei producten waar  geen tival product aan kan tippen.. ik ben om.. dit is een wereld die opengaat met diverse mogelijkheden en met bijzondere soorten vega vlees. geweldig.
 
 
Bij het nog een keer opruimen van mijn boodschappen, viel, oh gruwel, mijn pot met kokosolie uit de kast, en op zich niet zo erg, het is een vaste substantie.. maar door deze hitte.. was het dus vreselijk vloeibaar, met als gevolg dat mijn hele keuken vol lag met olie.. en dat is lastig opruimen. Moet wel zeggen mij vloer glimt nu wel heel mooi....
 
douche nummer 3 dus.. Daarna wat gegeten voor de tv gehangen met masterchef die ik had opgenomen, een hele serie, want ja  ik moest toch wel wat zien. Daarna  voor het slapen gaan nog een douche nummer 4 om de hele nacht door de hitte niet te kunnen slapen.. wat een nacht..
kortom de zaterdag beloofd een dag te worden als vrijdag.. je hoort mij niet zeuren over het weer, ik zucht alleen maar in de hoop dat ik daardoor wat wind veroorzaak voor een ieder...
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten