zaterdag 25 juli 2015

bundel voor 2016



Terwijl de storm raast om het huis, ik lekker in mijn studeerkamer aan het werk ben, met 1 van de vele taakjes die ik van mezelf met doen deze vakantie, kom ik er achter dat ik behoorlijk opschiet.

De bundel van 2015 ligt bij de corrector om de taalfouten en schrijffouten uit de flarden te halen, maar ook om een selectie te maken van welke flarden er echt in moeten en welke niet. Ik had er zoveel voor deze bundel, dat er een selectie moet worden gemaakt, en dat gaat niet zo handig als schrijver zelf, het zijn een soort van je kinderen en die gooi je ook niet weg. Ja okey soms wil je ze achter het behang plakken maar dat gaat lastig met deze flarden.

De bundel heeft als prachtige titel.. "Als het hek sluit"

Een bundel over afscheid nemen, en dan vooral over dat mensen sterven, met flarden over verlies, over rouwverwerking, over hoe verder, maar ook met flarden met teksten voor nabestaanden voor op  herdenkingskaarten maar ook een poging voor mensen die weten dat ze niet meer lang er zullen zijn en dat ze dan juist kunnen uitzoeken wat ze willen of kunnen gebruiken.

Ik heb er erg veel zin in dat deze het licht gaat zien, het is een lang proces geweest deze bundel, wel 8 jaar was het idee er, en al 8 jaar wil ik dat hij uitkomt maar het lukte niet.. dus nu gaat het lukken en gebeuren.. in de loop van 2015 zal deze bundel het licht gaan zien.
  De voorkant is al klaar inmiddels, ook al kan ik hem hier nog niet laten zien, maar dat komt nog wel als de bundel echt het proces in gaat van drukken etc.


Vandaag ben ik ook aan de slag gegaan met de bundel voor 2016, de titel, ik heb nog geen idee,  de flarden wel, die zijn er, ze hebben het licht al gezien, een paar zijn al verschenen in de blogjes, ook zullen er weer twee kerstverhalen in komen, er zal ook weer met foto's gewerkt worden Kortom het zal weer een mooie bundel worden

Inmiddels zijn er al 50 flarden geplaatst, wat  lekker vlot ging.
Met mijn corrector is nu afgesproken dat ik als ik flarden klaar heb ze meteen aan haar stuur en dat ze ze dan corrigeert en verbeterd en terugstuurt. Deze kan ik dan meteen plaatsen, soms ff wachten omdat ergens een kleine opening is voor een flard die daar kan komen, maar het werkt veel sneller en het is ook voor haar lekkerder werken zo.

Aangezien ze nog bezig is met de bundel "Als het hek sluit" heb ik nog niet de up date gestuurd van de flarden, maar dat gaat komen, ik heb geen haast, en eigenlijk hoeft de bundel voor 2016 pas  in de zomer volgend jaar klaar te zijn maar het is wel heerlijk als het nu al zover is dat ik kan zeggen
de eerste 50 staan er. dus dat is goed.
even een paar foto's uit de bundel van 2016 die gebruikt zijn voor het fotoflarderen







Geen opmerkingen:

Een reactie posten