vrijdag 24 juli 2015

lummeldag


Gisterochtend  na het opstaan, eerst ff rustig wat dingen gedaan die ik op mijn lijstje had staan,
ik moest voor school nog wat nieuwe straffen bedenken voor in mijn blauwe bakjes.. Dit heb ik jaren geleden ingevoerd en het werkt als een gek. Ik heb een winkelmand met daarin blauwe bakjes.. die van de ijsjes. Die heb ik gevuld met straffen voor leerlingen. Dus als ze iets doen, dan krijgen ze een straf, die ze zelf kunnen pakken, een soort van tombola maar dan met straffen. Er bestaat dus een kans dat je voor iets heel lulligs een blauw bakje moet pakken en dat je ineens een 4 kant rooster hebt. Of je kan het geluk hebben dat je misschien alleen een opstel moet schrijven. Ik heb het dit jaar maar eens wat mooier gemaakt.  Ik ben er inmiddels achter dat leerlingen dit geweldig spannend vinden en zich daardoor gedragen.


Toen dit af was heb ik meteen het boek over Merci afgemaakt voor de leerling die van die prachtige verhalen schrijft over Merci, hij is inmiddels naar de drukker, ik hoop hem deze vakantie naar hem toe te kunnen sturen. Zo stuur ik ook eentje naar  de fabrikant van Merci, wie weet komt er nog een leuk staartje aan.

Daarna had ik tijd, aangezien er al jaren lang stapels films liggen te wachten  ben ik lekker op de bank gaan hangen en heb ik een aantal films bekeken. Als regel heb ik altijd, ben ik door de eerste 30 minuten niet geraakt door de film, dan gaat hij gewoon weg. dan kijk ik niet verder. Ik heb geen zin om mijn tijd te verdoen met films die ik niet leuk vind.
Deze films gaan dan in een tas, net als films die ik gezien heb die ik wel leuk vond, maar die ik niet nog een keer hoef te zien. Deze films verdeel ik dan onder vrienden. zodat die ook die films kunnen kijken.  Ik ben inderdaad in de opruim mood.

De eerste film waar ik in beland ben was

prachtige film die ik echt met veel plezier heb gekeken, deze film  gaat natuurlijk ook uitgeleend worden maar wil ik terug voor school, als ik een keer in de stemming ben om een leuke film te laten zien aan die gassies.

de tweede film die ik bekeek:


Het gekke is dat ik deel 1 geweldig vond, deel 2 dacht ik gaan we weer, maar bij deel 3, part 1 vond ik het een geweldige film weer om te zien.. erg spannend ook. Ik verheug me nu al op deel 3 part 2, ik denk dat ze dit expres doen zodat men nog even wat kan verdienen aan deze films.
Al hoop ik niet dat het net als bij de hobbit en in De ban van de Ring, zon akelig opvul film word,  ik vond daarvan deel 1 en 2 geweldig, maar de delen 3 zaten vol met eigenlijk alleen maar vechten, dat je op een gegeven moment niet meer het verschil ziet tussen de goeden en de slechten en dat je denkt ga maar dood.. dan is het opgelost.. Dat kan niet de bedoeling zijn denk ik. Dat gevoel had ik ook bij het laatste deel van Harry Potter, dat zelfde gevoel, steeds dat gevecht om macht en je weet toch al wie er gaat winnen, dus doe het dan niet denk ik dan.


De derde film, ja ik ben er echt voor gegaan

Een bijzondere film, mooie gedachte ook, maar het meest bijzondere is wel dat hij in Israel afspeelt en dat hij in het duits word gesproken. De dubbelheid vind ik wel met de gedachte dat in WO2 toch wel heel veel joodse mensen door de duitsers naar een andere wereld zijn geholpen, maar hierin zit zon gek eind.. dat je toch wel even 3 keer o je hoofd krapt. Ik ga dit natuurlijk niet verklappen voor de mensen die hem nog gaan zien, maar echt het is wel een klein voorbeeld van de grootheidswaanzin van sommige Duitsers...
Geloof me een bijzondere film

Tussen door nog even heerlijk genoten van  de slimste mens,  dj dino op straat, wat een geniale show is dit, het slaat nergens op maar hij  komt er mee weg en dat doe hij zo goed. geweldig.

Voor ik het wist was het dus later dan ik wilde en naar bed, de dag is door gelummeld en ik moet zeggen het bevalt, ik blijf dat de komende tijd maar doen.
In de ochtend wat verplichte dingen doen, zoals werken aan mijn bundels, deel 10 lig bij de corrector, en deel 11ben ik nu al aan het vullen voor 2016, dus het gaat lekker,
Nog maar 5 dingen te doen van mijn lijstje van de to do things.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten