woensdag 29 juli 2015

cumcumber

 
In het kader van de pride week zend de vpro de serie cumcumber uit.
Ik moet zeggen, ik had wat voorfilmpjes gezien en dacht dat het wel niets zou zijn. Mijn gedachten was dat het wel alleen over goedkope sex zou gaan en vooral negatief over homo's.
Ik moet zeggen dat dit wel een gedeelte van de serie is, maar ergens ontstaat toch een soort van verhaallijn, over een relatie tussen twee oudere mannen die uit elkaar lijken te groeien.
De vraag  in deel 1 werd gesteld over of die ene met die ander wilde trouwen en het antwoord was nee... zorgt voor een complete verwoesting en openbaringen over de relatie..  het elkaar loslaten maar ook niet los kunnen laten.. het venijn over en weer naar elkaar, is zo herkenbaar voor velen volgens mij .....  Ooit zong Robert Long het mooie lied.. Aan het eind van de liefde vind je een vreemde.. een vreemde mevrouw of een vreemde meneer.. en dat klopt inderdaad....
 
Inmiddels zit ik al bij de delen 5 en 6, morgen nog 7 en 8, het is een prachtige serie, waarin de wanhoop van velen duidelijk word in het zoeken naar het onmogelijk. Af en toe kom ik inderdaad ook mezelf tegen, zie ik mezelf in een aantal spelers, het verlangen naar en daardoor zoveel laten gebeuren terwijl je weet dat had ik niet moeten doen. Zo vaak de innerlijke stem gehoord, in deze serie in deel 6 werd dat verbeeld door een oudere mevrouw die overleden was en die aanried om naar huis te gaan, dat was belangrijk, maar dit negeren, en dus met alle nare gevolgen van dien.
 
Eigenlijk is het jammer als je deze serie niet hebt gezien, het gaat niet alleen over homoseksuelen en hun leven maar als je verder en breder kan kijken ook over het leven van mensen die elkaar lief hebben maar geen mogelijkheid hebben dit in stand te houden, omdat ze iets niet kunnen krijgen wat ze eigenlijk al hebben..
 
 
De serie ligt wel in de verlening van Queer as Folk die ik ook zo prachtig vond.
 
Kortom de komende avonden zit ik om 21.15 klaar voor de buis om te kijken naar Cumcumber.. op nederland 3.. een aanrader volgens mij.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten