woensdag 15 juli 2015

Nijmegen dag 1

 
Terwijl Nederland op maandag in de regen dreigt te verdrinken, ben ik met de vrienden Heleen en Ayaz op weg naar Berg en Dal, waar vriendin Kitty al een nacht heeft geslapen op de camping Wylerberg. We hadden al een jaar lang het plan om met elkaar een paar dagen weg te gaan, Kitty in haar mini caravan,  Heleen en Ayaz zoals altijd in hun camper en ik dan in mijn geweldige tentje...
Waar het met mooi weer goed vertoeven is maar met veel regen toch ook wel zijn charme heeft maar toch iets minder leuk is, omdat het zo nat word. Je weet dan al dat je thuis nog een keer extra werk hebt, je moet je tent weer uit elkaar halen en dan weer drogen en dan zorgvuldig weer oprollen en wegstoppen en daar ben ik nooit zo goed in.
 
Maar goed we zaten heerlijk in de camper en hadden er dus meer dan zin in, eerst nog even langs de moestuin van Ayaz waar zulke heerlijke producten groeien die zo lekker zijn dat je al blij word als je  op dat stukje heilige grond mag rondlopen en ook nog, juist wat groente mag aanraken en pakken..
een mooie en gelukzaliger moment kan je je bijna niet voorstellen.
 
Onderweg natuurlijk de gezonde spanning naar hoe en wat van de camping, maar ik moet zeggen bij aankomst stond Kitty al  aan de kant van de weg te zwaaien. dus we zaten goed. Eerst is het natuurlijk altijd even wennen aan elkaar, maar eigenlijk zit dat altijd meteen goed. het is zo heerlijk vertrouwd. dus we zijn heel snel begonnen met de tenten en voortenten op te zetten zodat we een soort van kampement hadden.  Terwijl we net aan de thee en koffie zaten, kwam vriend Walter aangelopen, die in verband met de regen al had besloten om niet te gaan kamperen maar had een kamer incluis ontbijt geboekt in een hotel. voor slechts 35 euro.... ik moet zeggen het klonk erg aanlokkelijk maar ik heb het niet gedaan. Ik ben in mijn tentje gebleven en het beviel.
 
Wat zo leuk aan deze camping is dat ze zo vol vertrouwen zijn dat je er gewoon dingen kan lenen of pakken en die leg je terug. men gaat daar al helemaal van uit en dat is heerlijk, De wc en douche, ze zijn niet veel maar genoeg zijn super schoon en je kan er ook in de recreatiezaal poolen etc, als het echt niet gaat op de camping door het weer. Kortom ik vond het een heerlijke camping.
 
Maar vriend Walter kwam, we dronken samen koffie en thee en besloten een wandeling te maken door  de bossen, de duivelsberg op etc. Walter komt van oorsprong uit deze omgeving en weet heel veel leuke dingen te vinden en te vertellen. Het was een prachtige wandeling door een stuk natuur en we zijn op plekken geweest waar je anders niet zou komen.  Kortom een prachtige wandeling. Het dropje in waar we een heerlijke lunch hebben gehad en waar we hebben genoten van  de sfeer in het dropje. Er waren ook prachtige beelden zeker die ene van de man die bedelde, waar een aantal mensen wat centjes hadden gelegd... zo leuk vind ik dat.
 
Na deze wandeling zijn we even aan de slag gegaan om de luifel van Kitty aan haar caravan te doen, daarna zijn we met elkaar boodschappen gaan doen en gaan koken. Nou okay Ayaz heeft gekookt, ik heb de sla gesneden, gewassen etc., en de dames hebben genoten van een rust moment..
 
De maaltijd die Ayaz dan maakt is zo uniek en zo lekker dat je extra geniet. van simpele ingrediĆ«nten maakt  hij iets wat je eigenlijk alleen maar door wilt eten.
 
Na het eten gingen de dames opruimen, heb ik wat met Ayaz gepraat over van alles en nog wat, omdat we inderdaad geen WIFI hadden en dus wel moesten praten met elkaar, wat ook wel erg gezellig is.
 
Nadat dat dames terug waren hebben we heerlijk op de camping met onze vermoeide benen zitten te praten en te kletsen over van alles en nog wat en hebben we vreselijk genoten van het samen zijn.
 
Rond elf uur, ja ik weet het, veel te vroeg zijn we onze slaapplaatsen gaan zoeken, nadat ik natuurlijk eerst mijn tanden had gepoetst, mijn waterkoker en kiwi had klaar gelegd voor de volgende ochtend,  zodat ik bij opstaan meteen mijn koker kon aanzetten en ik ook meteen mijn spork kon pakken om mijn kiwi te kunnen eten Ook mijn crox met bontjes  klaar staan voor het geval dat ik in de nacht naar het toilet zou moeten, en geloof me ik moet dat zeker twee keer. en daarna lekker op mijn luchtbed, en ja hoor oh gruwel er moest nog meer lucht bij in dus weer blazen  met de pomp... en daarna naar dromen land want er was geen Wi-Fi dus geen spelletjes spelen etc., en het bereik was daar allerbelabberdst slecht. Maar wat een heerlijke dag alweer. genoten met elkaar
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten