zaterdag 18 juli 2015

De Parade

 
Gisteren met vriendin Marlous naar de Parade geweest. Dit klinkt wat eenvoudiger dan het was, want we wilden vroeg, om 15.00 maar ja de parade begon net in Utrecht, dus ja eerst moest er nog een grote parade worden gehouden door de stad. Kortom om 18.00 konden we pas terecht daar.
 Om half 5 hadden we dus afgesproken, omdat het dan wel leuk zou zijn om met elkaar  eerst ff bij Marlous thuis te zijn en dan naar de parade te gaan. Kortom een strak plan. Keurig op tijd in de auto om naar het station te gaan om te ontdekken dat de weg naar de brug dus vol stond, ik kon er niet langs, het was één enorme chaos, een file tot aan leimuiden voor mijn gevoel. Daar waar Alphen groot in kan zijn, bleek nu weer.. er was namelijk een brug in onderhoud, die dus niet te gebruiken is, en ja hoor de enige brug die je naar het centrum kan brengen of station, nu dus, was ook ineens stuk gegaan. kortom men kon niet meer naar of vanaf Alphen over de brug. Gevolg complete chaos  Gevolg ik stond vast, kon geen kant op, niet meer achteruit of vooruit. Gelukkig heb je altijd een aantal mensen die dan een mooie stap doen, die rijden hun auto over een afscheiding, en dan volgen er meer, en kan je verder, maar voordat ik bij dat punt was, was ik al heel lang in de auto ik denk een uur. Kortom de irritatie begon te stijgen, maar gelukkig kon ik op een gegeven moment toch mooi over de afscheiding en kon ik via een hele grote omweg naar het station.
 
Ruim een uur later dan gepland was ik in Utrecht, met de bus naar Marlous en daar even gezeten om naar De Parade te gaan. Wat is dat een heerlijkheid altijd om daar te zijn met goed gezelschap.
 
Ik had wat voorwerk gedaan maar toch niet alles wat je denkt dat leuk is is ook leuk, dat kan gebeuren. We wilden heel graag naar HEAR met Alex Klaasen en Henry van Loon ( een prachtige man met een prachtige uitstraling) maar dat bleek bij de kassa uitverkocht maar we konden proberen bij de tent nog een kaart te bemachtigen. Dus hadden we maar 1 voorstelling gekozen om te gaan, met de titel paartjes.
 
Daarna natuurlijk eerst heerlijk gegeten, een bietensalade met kaas en noten, een brood met dip, en een halve aubergine met dikke yoghurt en couscous.. een aanrader, het was heerlijk om te eten.
 
De eerste voorstelling, was een vieze tegenvaller, het was een stuk over een stel dat verschillende paren ging naspelen  die een relatiecrisis hadden, maar dan op een erg kinderlijk nivo., met veel pies en neuk grappen die dan niet meer leuk zijn.. dus ik was net als Marlous niet onder de indruk. Dit stadion zijn we al gepasseerd om eerlijk te zijn, dit is niet wat ik verwacht op een parade.... Dit is niet meer boeiend helaas
 
Daarna snel naar de tent van HEAR, en ja hoor we konden daar 2 kaarten kopen , dus helemaal gelukkig ineens,  we konden naar binnen, nog een prachtige drinkfles gekocht van de parade, ze stimuleren schoondrinkwater voor derde wereld landen en dat vind ik geniaal en mooi. Dus een literfles met water voor een goeddoel, ik kom vast in de hemel hiervoor. Ik was er tenslotte al deze vakantie in Nijmegen.
 
De voorstelling van HEAR met de naam "Neuken is voor meisjes" was prachtig mooie liedjes en ook prachtige teksten, mooi gezongen, heel gevarieerd. Ik zou bijna denken om een keer naar hun concert te gaan, al ben ik er, samen met Marlous inmiddels achter, dat dat vaak niet echt werkt helaas.
Het valt dan altijd een ietwat tegen op de een of andere manier.
 
 
Daarna zijn we nog naar de voorstelling van de Partymonsters geweest. Dat vond ik zo bijzonder en zo uniek deze voorstelling dat ik maar besloten heb wel wat fotos hier neer te zetten, maar er morgen een speciale blog aan te besteden..
 
Om half 12 terug naar het station voor de een na laatste trein te pakken, om daarna nog snel even op het station een magnum te kopen en daarna met de trein naar huis... om half 1 opende ik mijn deur, dit keer geen enkele toestand met de brug en kon ik heerlijk gaan slapen wat lekker was dat.
 
Dit is nu vakantie dit is genieten dus
 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten