dinsdag 14 oktober 2014

enge mensen

 
Tot mijn grote verbazing en vooral ongeloof is er een oordeel gevallen over iets waar ik nog steeds niet bij kan. Ik heb geen idee wat ik er mee moet, maar het is onrecht en daar word ik boos over. Meer dan boos. Zonder namen te noemen of zonder de plek te noemen, een goede lezer heeft slechts een half woord nodig.
Het verhaal is als volgt. In een nog niet zon ver verleden heb ik ooit geschreven over een restaurant
dat door een hard werkende vrouw gerund met ziel en zaligheid. Het restaurant is eigenlijk haar kindje, ze heeft al haar liefde er in gestoken.  Er is echter een beperkt groepje mensen (lees 4) waarvan eentje nooit komt, maar wel als het gratis eten is, die heeft geklaagd bij de directie over een aantal sfeermakers. let op wel geteld 3 Boeddha beelden die je koopt bij de action en 3 schilderijen die je koopt bij de action, er zit niks achter, geen betekenis etc, het is gewoon sfeer,  Dit kan dus niet in de ogen van dit bekrompen groepje. Dus... ja hoor er is geklaagd, en ja hoor aangezien ze geen gelijk kregen, werd er hogerop gezocht. en daar werden ze eindelijk in het gelijk gesteld. De beelden en de schilderijtjes moeten weg. Om ons heen brand de wereld af en wat doen dit groepje dat gaat hogerop en wil hun recht halen. Ik wil het niet zeggen maar ik denk dat een aantal hetzelfde als mij denken.  De keus die is gemaakt door wijze mensen, zal ik accepteren maar ik kan het niet respecteren. Ik begrijp het ook niet. Iemand die met hart en ziel haar hele hebben en houden in dat restaurant steekt, krijgt ineens te horen dat wat ze zo doordacht heeft gedaan en opgebouwd, moet dus een stukje van haarzelf weg halen, omdat een klein groepje, van 4, vooral mensen die daar alleen maar gratis eten, dit niet kunnen verdragen. Lees haar kindje en dus zeg je eigenlijk dat de armpjes moeten worden afgesneden omdat het niet strookt in de visie van deze 4 personen...  Ik word hier boos over en het onrecht vind ik hoog. Ik wil actie maar heb geen idee hoe en wat omdat deze groep mensen enge mensen zijn. Met de bijbel in de hand slaan ze zich een weg naar hogerop, en ik word hier bang van, wat is de volgende actie. Mogen moslim mensen ineens geen hoofddoekjes meer dragen, mogen homos net als in diverse landen openlijk worden vermoord, dit alles vanuit het geloof dat zij zo hoog houden en met de bijbel in de hand denken te rechtvaardigen.
Ik moet meteen denken aan de tekst op een rotonde in Alphen, "Alles draait om God" volgens mij moet er staan "Alles draait om de MENS!!" en als je vanuit liefde om de mens draait, dan zal God ook goedkeurend knikken en gelukkig zijn omdat dat is wat hij wil, liefde in de wereld en niet het geneuzel vanuit zijn naam over een paar beelden die als decoratie staan, niet over mensen het leven zuur maken.. maar goed ik ben ook maar een leek op dit gebied, al lig ik er wel wakker van, want waar gaat het stoppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten