vrijdag 1 maart 2013

Herman in een bakje geitenkwark

 
Gisteravond met vriendin Marlous naar de voorstelling geweest van Herman in een bakje geitenkwark. Een groep die we hebben gezien op de parade in amsterdam en meteen helemaal weg van waren.. De eerste afspraak die we hadden was voor in Utrecht maar door allerlei omstandigheden zijn we die helaas vergeten en dus zaten we ineens gisteravond in Leidschendam in een sfeervol klein theater. Eerst hebben we samen gegeten in het restaurant van het theater voor slechts 13.50 een twee gangen menu. dus helemaal tof..  (hier een link naar een korte muziekfragement van deze groep
en nog eentje in een speciale show ).  En het is een lust voor het oog om deze 4 mannen bezig te zien..
 
Polle is voor mij wel de beste speler en zanger etc, die kan zo veel met zijn stem dat het uniek is om naar te luisteren. Al denk ik dat ze niet zonder elkaar kunnen dan is hun kracht weg. De show is op een gegeven moment ietsje puberaal met veel anus en balzak gedoe, en ook met naakt op het podium staan. wat net iets te veel is omdat het niets toevoegt aan het geheel. Subtieler en mooier was misschien wel alleen het shirt uit en dan zeggen zullen we.. De scene over de opvoeding van vader die zijn kind leert dat hij niemand mag vertrouwen.. en uiteindelijk belt hij naar de kindertelefoon en daar blijkt dan zijn vader te werken... zo triest zo in triest... en het raakt... jammer vond ik wel dat dit moment niet even helemaal tot zijn recht kwam door te snel erover heen te gaan met een balzaklied.. jammer..  maar nogmaals ik blijf ze volgen want wat deze knapen doen en flikken is bijzonder en zeker de moeite waard zie ook de link naar hun site
 
   
recentie:
 
 Robuuste knapen, goddelijke lichamen en hemelse klanken zijn slechts een paar zaken waar Herman in een bakje Geitenkwark garant voor staat.
Dit a-capella mannenkoortje, opgericht op de middelbare school door een groepje eensgezinde muzikale zielen, is inmiddels uitgegroeid tot iets waar vooralsnog geen woord voor bestaat.

Na met hun korte, komische act diverse bekende podia als Paradiso en Carré, en festivals en theaters meerdere malen te hebben aangedaan, zijn ze inmiddels hard bezig aan een spiksplinternieuw programma.
Een muzikaal virtuoze voorstelling waarin humor de boventoon voert, reflectie op de huidige tijdsgeest volop aanwezig is en een stukje ontroering tevens niet achterwege wordt gelaten.

Goed nieuws voor de trouwe schare fans die in ze de loop der jaren hebben vergaard: het groepje pubers dat in 2005 tot hun eigen verbazing in de halve finale van Cameretten belandde lijkt eindelijk volwassen te zijn geworden. Professioneler en virtuozer dan ooit tevoren, maar gelukkig zonder verlies van het kinderlijk enthousiasme en de totale obsessie voor muziek en geluid die voor de jongens van Herman in een bakje Geitenkwark altijd zulke belangrijke drijfveren zijn geweest.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten