woensdag 27 maart 2013

ingegroeide teennagel..

Nee dit zijn niet mijn goddelijke tenen, en ze komen zelfs niet in de buurt, maar het blogje gaat er wel over.. dus hier komt het gruwel en huiver verhaal.. al valt dat ook wel mee hoor..
Sinds enkele weken heb ik last van een teentje. dus niet mijn grote teen, maar eigenlijk mijn wijsteen, die toch al heel gek staat aan mijn voet. met een prachtige boog heeft hij een duidelijke afwijking naar links.. maar dat mag de pret niet drukken.. Alleen viel het me op dat hij ook in de nacht in bed pijn deed.. ik ken mezelf en heb dus met mezelf afgesproken dat ik niet naar de dokter ga voordat ik 4 weken verder ben.. dus zo lang heb ik het uitgehouden, en het deed behoorlijk veel pijn. Ben zelfs nog op een zaterdagmiddag vergaand van de pijn bij mijn buuf geweest, die pedicure is, en die heeft mij geholpen zodat mijn teennagel weer vrij lag etc, maar toch de pijn was niet weg, en bleef.
Afgelopen donderdag was het genoeg, ik was er klaar mee en dus een afspraak gemaakt met mijn huisarts, tenminste dat wilde ik, maar dat ging dus niet want mijn huisarts was een weekje afwezig, en dus kon ik er niet terecht, ook niet bij de vervanger want ja die  nam alleen spoedgevallen aan.. Ik kon alleen maar een afspraak maken voor vandaag, en dan ook nog laat in de middag. Is geen punt natuurlijk, want ja de pijn is er en je gaat er niet dood aan dus ach en als je er al 4 weken meer rond loopt te genieten kunnen die paar dagen er ook nog wel bij toch.. Echter denk ik dat ik zaterdagavond iets geks heb gedaan, want zondag was de pijn al een stuk minder, maandag bijna weg, en ik overweeg dan natuurlijk meteen om de huisarts af te bellen, maar dit keer dacht ik nee je gaat, want op de een of andere manier is de huisarts perfect, hij kijkt, lacht lief, kijkt niet dom maar intelligent, zegt wat leuke woorden en meteen is alles over. geen medicijn voor nodig. ideaal... het lijkt een mannelijke Jomanda maar dan aantrekkelijker en leuker. Dus ik vandaag, na mijn lessen snel de auto in, snel mijn desinfecterende gelei flesje gepakt, snel mijn schoenen en sokken uit getrokken, en mijn voeten goed ingesmeerd met deze gel, om zo ook wat fris te ruiken, daarna meteen met de babydoekjes de restanten weg gehaald, en daarna schonen sokken aan getrokken wat een heel gedoe is in mijn mini ka met een groot stuur, maar het is gelukt. Daarna keurig op tijd bij de huisarts en was het wachten aan de beurt.. prima ook dat hoort er ook bij maar toch soms komt het niet helemaal uit denk ik dan.. Maar goed eindelijk mocht ik dan bij mijn huisarts terecht, en  ik ben altijd erg rechtstreeks en ook heel duidelijk en zeg dus meteen wat er is, mijn teen.. Dus ik meteen mijn schoen uit mijn sok, die ik in de haast verkeerd om aan had, en trok de sok van mijn voet.. en ja hoor het regende zwarte pluisjes, inmiddels ook geleerd dat je dus geen nieuwe sokken aan moet doen bij zoiets, en zeker ook niet je voeten er vochtig in moet steken want mijn voet was toch leuk behangen met zwarte stukjes sok.. kortom het was nou niet echt een gezellig gezicht.. maar dat maakt niet uit.
Mijn dokter werpt een inteligente blik, hij kan dan in combi met lief lachen, vind ik zo knap dat lukt mij niet namelijk, zegt heel mooi dat de nagel los ligt, dus het is geen ingegroeide teennagel, met dank aan de buuf, maar er zit wel een ontsteking die op zijn retour is omdat het niet meer pijnlijk is. Eigenlijk is het wachten totdat de ontsteking gewoon openbreekt, mijn schoen vol laat lopen met pus etc en dan gaat het dicht en geneest het snel.. Maar ik hoop op de leukere versie, namelijk dat het vanzelf geneest en dat de ontstekking door mijn lichaam gewoon verwijderd gaat worden... wat ik gewoon verwacht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten