zondag 3 februari 2013

open huis

Afgelopen zaterdag hadden we open huis, dus onze school was de hele ochtend open, en dan konden ouders en kinderen die belangstelling hadden voor onze school komen kijken wat we zoal doen en wat we te bieden hebben. Het was wederom een mooie ochtend, veel leerlingen die toch komen helpen, veel leerlingen die toch ook snel even langskomen lopen om gewoon even te kijken hoe het gaat op school. Veel  oud leerlignen die weer even de sfeer willen proeven etc. Onze school bruist zo wie zo altijd van energie maar dit keer was het echt een feestje om er door heen te lopen. Mede omdat er nu erg veel nieuwe mensen waren die toch even kwamen kijken. Mijn open lessen, ik geef op die ochtend altijd 4 keer een half uur les met leerlingen, zodat mensen kunnen kijken waren druk bezocht. Tijdens een van de optredens van mijn leerlingen komt er een mevrouw binnen en terwijl ze er loopt gaat haar mobiel af, ik denk nog bij mezelf volgens mij heb je dan iets niet begrepen want volgens mij zet je je mobiel uit als je bij een voorstelling naar binnen gaat. Maar deze mevrouw dus niet en ja die ging dus ook meteen even erg hard praten in de telefoon. Adrem als ik ben zeg ik nog ineens tegen mijn spelers, wacht even.. er is telefoon. Dus de spelers staan stil... ik draai me om naar die mevrouw en zeg heel aardig.. Kunnen we verder met de voorstelling, want het kan wel eens storend zijn als we door uw telefoongesprek heen spelen, en zo respectloos willen we niet zijn.... Er valt een pijnlijke stilte.. ze zegt sorry.. mijn leerlingen reageren erg geschockt met een ooooooh.... en dan draai ik me terug en zie in een glimp mijn unit leidster zitten in mijn lokaal.. die met een grijns op haar gezicht mij laat blijken dat ze dit wel erg amusant vind... En ik moet bekennen, ik schrok wel even want ja dat hoor je niet te doen natuurlijk maar toch.. ik vind het onbeleefd dat je zo doet. Het valt me ook altijd op dat mensen als ze met je staan te praten en de mobiel gaat dat hij opgenomen gaat worden.. terwijl ik dan denk.. ik sta toch met je te praten... ik vind dat niet netjes om eerlijk te zijn.. maar ja wie ben ik..
Maar nu verder over de open dag.. ik moet zeggen ik heb genoten van deze ochtend, de leerlingen die mij kwamen helpen kregen van mij drinken en ook snoep voor hun werken en aan het einde kregen ze een blikje drinken en een broodje zoals het hoort, ze werken tenslotte voor onze baan.. en dat mogen we wel weer extra waarderen vind ik.. Ik ben blij dat ik zo met ze kon werken en op naar het volgend open huis.. in 2014

2 opmerkingen:

  1. leerlingen zo trots op onze school, blij dat ze jouw les konden promoten: ze twitterde voor extra reclame, uit eigen initiatief!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De mobiele telefoon etiquette is niet iedereen duidelijk. Velen denken namelijk, geheel foutief dat afgaan betekent: Opnemen, no matter what, ook al sta je in gesprek met iemand, af te rekenen in een winkel of loop je een voorstelling binnen. Ik negeer die mensen dan en handel alles zwijgend af over hun hoofd en langs hun heen kijkend (in de winkel).

    BeantwoordenVerwijderen