zaterdag 10 november 2012

etentje voor 6

Vanavond was het wederom mijn beurt om te koken voor mijn kookgroepvrienden. Het is altijd weer een heel gepuzzel om alles goed te krijgen en het eten zo te maken dat iedereen er van kan genieten en het lekker kan vinden.. het is soms wat rommelen aan de zijkant om een gerecht zo te maken dat een ieder het lust.. het is soms knokken tegen het ongewone maar ik denk dat het me gelukt is.. later meer over het menu. Ik hou er erg van om mijn tafel dan extra feestelijk te dekken met mooi servies met mijn bestekhoudertjes ( dit zijn trouwens van die plastick dingen die je gebruikt als je je telefoon wil opladen en dan kun je hem met de stekker aan het stopcontact hangen) maar ze zijn erg leuk en stijlvol op je tafel.... daarnaast hou ik ervan om een stijl te kiezen, dit keer heb ik gekozen voor sfeer licht en boeddha.. dit ontstaat zo gaande weg het ontdekken van de gerechten en het samenstellen van het menu.. of wat ik zo tegenkom.. en dit keer was het dus de boeddha die licht geeft. dus dat is het kadootje wat mijn gasten mee naar huis mogen nemen.. leek me wel erg geslaagd... Naast het mooi dekken van de tafel heb ik ook meteen een menukaartje gemaakt zodat men weet wat men gaat eten.. wel zo handig leek me



Daarna natuurlijk het menu samengesteld, dat is zoals ik al schreef veel gedoe maar het lukt altijd wel..
het menu was als volgt:
aperatief                  een broodje met dip ( zelf gemaakt via een gestolen recept van het internet)
warm voorgerecht   pastinaat soep met eventueel broodje dip extra
koud voorgerecht    rode bieten carpaccio met rucola sla
hoofdgerecht           eigen gemaakte en gevulde pasta met saus van room/courgette/ champions/kaas
                                salade met kaassnippers, olijven en croutons
na gerecht               feestelijk fruit met ijs. slagroom en chocolade dip

Het rommelde behoorlijk in de keuken dat wel maar toch het levert altijd wel weer een gezellige rommelige avond op met goed eten en veel gezelligheid dat wel, zeker als het goed in de smaak valt.


Natuurlijk is het zo dat ik erg slecht ben met inschatten van wat wel en wat niet dus ik ben heel druk geweest met teveel te maken en te veel in te kopen, en daar waar het om gaat te vergeten met mijn stomme kop.. grom. moest ineens de deur uit om glansspoelmiddel te halen voor mijn afwasmachine want als ik kook heeft die vooral heel veel werk te doen.. haah.. maar het geeft niet ik ga lekker door en het ging gestaag, alle voorbereidingen zijn klaar heerlijk. Nadat ik alles magnetron klaar had en ik dus helemaal tijd over had ben ik nog snel even mijn bed ingedoken voor het bijslaap en extra mooi wakker worden slaapje... het heeft geholpen volgens mij. Daarna als een gek begonnen met het aanzetten van mijn kaarsen, ja je leest het goed het aanzetten van de kaarsen. Ik heb sinds kort allemaal kaarsen die je dus aan moet zetten, led kaarsen op batterijen... ik geef het toe echte kaarsen zijn mooier maar dit werkt veel beter en leuker. Meteen de boedhas op tafel aangezet zodat als de gasten binnenkomen er een lekker sfeertje hangt met sfeer muziek en met kaarslicht en gekleurde lichtjes op tafel. De maaltijd verliep naar mijn idee prima, al was het veel en veel georganiseer. maar ik ben zo blij dat ik al twee dagen van te voren de meeste dingen had gemaakt en klaar had. Jammer wel dat de pasta koud was maar goed de saus was warm dus dat ving het op... Tussen alle maaltijden door blijkt toch weer als je het maar goed organiseerd en er goed over nadenkt dat het niet veel moeite hoeft te kosten om gewoon een leuke avond te hebben. Wel vind ik dat altijd dat je als gastheer eigenlijk alleen maar loopt te rennen en te hollen en het eten aan te slepen maar goed dat hoort er dan maar even bij denk ik...  ik heb in ieder geval genoten vanavond van goed gezelschap en heerlijk eten..
 
 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten