donderdag 22 november 2012

de wereld vergaat niet op 21-12-12

'Wereld vergaat niet op 21-12-12'

VATICAANSTAD - Paus Benedictus XVI heeft zondag de christenen opgeroepen geen geloof te hechten aan waarschuwingen van doemdenkers dat de wereld zal vergaan op 21 december 2012.

Foto:  ANP
Diverse films promoten het idee dat volgens een oude kalender van de Maya-indianen de laatste dag valt op 21-12-12.
Benedictus zei tijdens het wekelijkse angelusgebed vanuit het raam van zijn paleis dat Jezus ''niet het einde van de wereld beschrijft en dat wanneer hij apocalyptische beelden schetst, dat niet doet als profeet''.

Jezus

Volgens de paus wil Jezus dat zijn volgelingen niet nieuwsgierig zijn naar voorspellingen over de dag des oordeels, maar wil hij hen ''de sleutel geven om vandaag de juiste weg te bewandelen en morgen het eeuwige leven in te gaan''.
Naar verwachting zullen 90.000 mensen op 21 december een grote manifestatie bijwonen in Guatemala-Stad voor het geval de wereld vergaat. Veel reisorganisaties proberen een slaatje te slaan uit dit idee van doemdag en maken reclame voor het evenement.
Naar verluidt zijn veel Maya-indianen boos op hun regering en de toerismebureaus, omdat ze deze mythe bewust in stand zouden houden.


Ach dit wisten we toch stiekem, wel balen dat ik mijn kerstkaarten met afscheidsgroet weg kan doen door dit gedoe.. omdat ik dacht dat het toch waar was omdat de maya kalender dit voorspelde.. maar dus volgens de paus hoeven we ons geen zorgen te maken.... kortom ik kan mijn kaarten nu verscheuren en opnieuw beginnen... wat een gedoe weer....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten