maandag 29 oktober 2012

het museum van de 20-ste eeuw

 Zondag met vriendin Kitty naar het museum van de 20ste eeuw geweest. Wat een feestje is dit, we moesten wel met de auto naar Hoorn wat niet echt om de hoek ligt maar met goed gezelschap en een flinke dosis humor kun je ver komen en dat blijkt. Na een eindeloze zoektocht in hoorn, omdat Kitty wist dat het de kersentuin was het adres,  en ik al zoekende op mijn iphone er achter kwam dat het de krentenstraat is.. lijkt ook erg op elkaar tenslotte.. vonden we na een hele grote omzwerving, want tom tom weet nog niet goed alle eenrichtingswegen en afgesloten wegen in hoorn, kwamen we aan bij het museum. Het museum is in een oude gevangenis gemaakt en je kan er ook slapen in het hotel, erg gaaf, een nacht in een oude gevangeniscel te mogen slapen, daar zijn wij natuurlijk niet voor gekomen wij kwamen voor het feestje der herkenning.. en dat was het.. ik heb steeds gedacht ik weet  dat vriend Frans hier zal smullen en genieten.. zo gaaf en leuk dit museum. alles van de  jaren 10 tot 90 zie je er en het is zo gaaf om te zien. wat er zoal was. Naast een aantal ingerichte woningen zijn er ook winkeltjes na gemaakt, helaas hadden ze kennelijk geen mannelijk etalage pop op voorraad maar dat lossen ze hier heel simpel op door een snor op een vrouwelijke pop te plakken dus travestie komt ook voor in dit museum
 
Daarnaast is er natuurlijk ook een schooltje nagebouwd een klas lokaal ook zo gaaf en leuk en tevens die van vroeger en ook eentje uit mijn jeugd, met vakjes... en op ouderavond lag er altijd iets lekkers in je vakje van je ouders.
  
 Nadat we het schooltje hadden bekeken en de winkelstraat met prachtige winkels kwamen we in het barbieparadijs.. allemaal barbies de meest vreemde soorten en maten..  ik heb maar een paar fotos hier geplaatst want het was bizar dat een vrouw dit allemaal heeft verzameld. Zeker omdat er ook kale barbies bij waren die je een pruik kon opzetten.

Heerlijk al die dingen.... we hebben er vreselijk lang gelopen en genoten van alles wat we zagen en konden zien. Daarna zijn we natuurlijk even langs het leesplankjes gedeelte gelopen en ja hoor Kitty kon zich niet beheersen en verhing een aantal bordjes van aap noot mies. in aan poot mies.. terwijl ik zei maak er nu van aan poot wim...
 
Nadat we het museum onveilig hadden gehaald zijn we de stad nog snel even ingelopen en dat was erg grappig we hebben inmiddels ontdekt hoe maria onbevlekt is ontvangen..  er lag gewoon een man boven op de schoorsteen..  het bewijs ligt in Hoorn, bovenop de schoorsteen van de Maria kapel ligt een man met zijn kruis op de schoorsteen...

Nu snap ik ook waarom sinterklaas en de kerstman door de schoorsteen komen, die zijn kennelijk ook bezig met de onbevlekte ontvangenissen uit te delen alleen ze zaken er doorheen..
 
Nadat we de winkels in Hoorn onveilig hadden gemaakt het was tenslotte koopzondag, zijn we naar de sushibar gegaan en dat was lekker eten heerlijk..
Na een heerlijke middag en lekker eten zijn we samen nog even op de koffie gegaan bij vriendin heleen en daarna lekker naar huis.. heerlijk wat een geweldige dag was dit weer.


 Geen opmerkingen:

Een reactie posten