donderdag 30 mei 2024

Ook weer schoon

 

Al ben ik officieel gestopt met lotuswerk toch ben ik niet de beroerdste dat als men mij vraagt dat ik nog wel eens een klus doe. Meestal ga ik met Ankie mee omdat en het met haar altijd erg gezellig is, maar ook omdat de groepen die ze krijgt, ze ze zo weet te bespelen dat het altijd leuke groepen worden. het is een feestje.

Maar ja, het lotusbloed, maar ook de lotusregels kruipt waar het niet gaan kan sterker nog het dwingt je tot actie.
Afgelopen zaterdag was ik met Ankie op klus, en ik zag dat mijn koffer erg goor was, onoverzichtelijk, het was echt een regelrechte puinhoop.. maar ook mijn tas die ik altijd meeneem, ik heb geen idee wat er in zit, laat staan dat ik weet wat ik wel en wat ik eigenlijk niet nodig heb....dus het was tijd om eens me over mijn koffer te buigen.

Uit de tijd dat ik heel veel lotuswerk deed had ik veel spullen verzamelt, die ik nu eigenlijk niet meer gebruik, zoals norit pillen, voor een derde graad brandwond, of om jezelf met wat zwarte poeder te bestuiven als je uit een rokerig geheel kwam... 
Maar ook kwam ik nog een hele grote fles met ketjap tegen wat ik nooit gebruik, net als juspoeder.Dat zijn dingen die ik nog heb uit de tijd dat ik ook lotusinstructeur was, omdat ik dan toch wel van alles moest hebben, om de cursisten het juiste te kunnen leren. zo ook diverse soorten shock crème, ik had zelfs foundation in mijn koffer.. dus ik ben maar eens grondig gaan opruimen en herschikken.
 
Eerst heb ik de hele meute aan spatels, mesjes, nagelvijlen, scharen, losse tanden, kunstgebitten etc in de vaatwasser gegooid, ook het gekende muizenval. waar ik er tig van heb gebruikt die dus helemaal onder het bloed zitten.. Ik dacht nu grondig aanpakken dan hoeft het de komende jaren niet nog een keer.
 
Dus alles in de vaatwasser. .heerlijk, daarna alle potjes bekken  wat gebruik ik wel en wat gebruik ik niet, nou geloof ik heb veel en heel veel gebruik ik ook niet..
Nadat mijn koffer helemaal leeg was, ik de vastgekoekte bakjes waarin je dingen kan leggen, los had gewrikt uit de grote bakken omdat ze door het kunstbloed uit de omgevallen potten met kunstbloed vastgeplakt zaten,  die natuurlijk ook in de vaatwasser zijn beland.
 
Daarna met de koffer naar de douche , badschuim erin, de sproeier er op en laten weken. Ondertussen ben ik begonnen met het leeghalen van  mijn tas met kleding en andere dingen.. en ja hoor daar was de bodem van die tas ook vol met bloed.. dus de tas was rijp voor de afval.. mede omdat inmiddels ook al de schouderhengels af was gebroken, was het wel handig om eens nu grondig te werk te gaan.
de tientallen sponsjes in het water gelegd, met zeepsop.. etc. en zo alles aangepakt en herschikt. 
De vele losse dingen die ik had maar eens goed bij elkaar gedaan, zo heb ik nu twee rariteitenbakjes en een aantal zipzakjes met sponzen, met alles wat met het bloed heeft te maken, incluis een fles kunstbloed, maar ook een zak met grime. etc.. voor het geval ik het nodig heb.
 
Na ongeveer 2 uur flink hard werken, heb ik en een hele overzichtelijke koffer ook een hele overzichtelijke nieuwe lotustas met alles wat ik nodig heb er in.. 
\
Kortom ik ben weer klaar voor de af en toe aangevraagde lotusklussen
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten