maandag 27 mei 2024

Dear Thought.....(short film)

 

Zoals ik al in de blog van gisteren schreef mocht ik de short film kijken van Sven, maar er nog niets over zeggen.. Afgelopen week is deze prachtige short film uitgekomen... ik had hem al gezien, al eerder gezien en ben zeer onder de indruk.. zo mooi is deze film gemaakt, gespeeld en zo begrijpelijk ook wat er gebeurt.

Het spel van Sven in zijn rol is prachtig en het raakt mij om te zien hoe goed hij is geworden.. het verhaal mooi... het gaat over de gedachten die we  allemaal wel eens hebben, waar we mee zitten, en soms dat de gedachten met ons op de loop gaan. voor mij ook heel herkenbaar.. dat je soms voor je het weet in een soort negatieve spiraal beland waar je mee naar beneden word gezogen.. terwijl je weet dat dat niet goed is.

Ook zie ik een prachtige tip hierin terug die ik ook vaak tegen mijn leerlingen zeg, pak een schriftje en schrijf maar op waarom je zo boos bent. wat er door je hoofd gaat... Zodat je er afstand van kan nemen en er daarna op terug kan kijken wat er allemaal door je heen is gegaan.. waardoor je dan weer grip kan krijgen op de situatie.

Vanuit mijn baan als counselor zit ik vaak met leerlingen die een te vol hoofd hebben en dan vraag ik ze me alles te vertellen wat er in hun hoofd spookt.. daarna ga ik het onderverdelen in  thuis, school, vrije tijd etc, naar gelang wat voor onderwerpen aan de orde komen.

Daarna ga ik met ze alles onderverdelen in de vakjes die ik gemaakt hebt, dat is al ordenen en dat geeft al ruimte. daarna ga ik met de ze kijken waar ze iets aan kunnen veranderen en zo ja hoe en als het niet kan dat het dan ook niet aan hun is om daar mee rond te lopen, dat ze dat ook tegen zichzelf kunnen zeggen dat is niet van mij..  Afstand nemen dus. Het is natuurlijk niet de gemakkelijkste klus maar het is wel goed om het zo te doen.. en het werkt goed bij de kids

 Daar moest ik aan denken toen ik deze film zag... Maar heb natuurlijk vooral gekeken naar hoe Sven speelt en acteert en daar ben ik van onder de indruk.. hij is aan het groeien.. en ik hoop zo voor hem dat hij nog meer bekendheid krijgt.. daarom ook hieronder de short film, hij duurt 5 minuten maar is zeker de moeite waard om naar te kijken. en wie weet haal je er iets uit wat ook voor jou van belang is..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten