woensdag 22 mei 2024

Groene hart pad etappe 10 (Alphen aan den Rijn naar Woerdens Verlaat 21 km)

 

Nou de smaak heb ik weer te pakken, vroeg opstaan is niet zo mijn ding, maar dit keer moest ik toch vroeg op wegens een lekkage die ze kwamen bekijken of het voor hun is of het voor mij is.. Dit is bijzonder omdat het lekt in mijn huis en dat komt via de buitenmuur naar mijn idee.. omdat die poreus is.. dus daar moet wat mee gedaan worden volgens mij, maar ja dat zullen ze wel niet zo snel doen. maar een voordeel is dat ik dus toch op was en dus lekker kon gaan lopen naar Woerdens Verlaat vanuit mijn woonplaats en het voordeel was ook dat ik daardoor dus niet hoef te wachten of er een trein rijd maar gewoon kan gaan, win win zou ik zo zeggen..

Dus zoals al gezegd ik kon vertrekken op mijn eigen tijdstip. Zo rond 10 uur stond ik bij het station van Alphen . Daar moest ik eerst een kleine ander halve km lopen naar het beginpunt. Dat was ook zo gevonden. Bijzonder dat je langs stukken komt waar je anders nooit komt, er zijn me heel veel ogen open gegaan, en ik was  verbaasd.  Waar ik wel weer tegen aan liep was het stuk langs de Rijn naar de molenvliergang. Dat stuk kan ik dromen en begint langzamerhand te vervelen om eerlijk te zijn. Maar goed ik kon ook in plaats van de molenvliergang een alternatief kiezen wat ik maar gedaan heb. Wat een doden weg ik zag de 1 naar de andere dode dier liggen. Maar goed aan het einde kwam ik op de weg uit die naar de molenvliergang gaat en dat was beton.. zoals eigenlijk de hele route alleen maar asfalt. Waarvan je voeten zo gaan branden op het laatst.  Maar goed op een gegeven moment moest ik door een weiland maar ja het broedseizoen, er stond alleen geen bordje bij dus ik kon erin nadat ik overleg had gehad met een paar mannen die daar opstapjes aan het maken zodat ik als wandelaar gemakkelijk over het hek kon klimmen. Maar nu werd hij galant voor mij open gedaan. Dus ik door het weiland lopen weer over beton. Toch was het een prachtig stuk wandelen, mooie dingen gezien en bekeken onderweg. Veel foto’s gemaakt ook en tja ze lijken op heel veel andere foto’s van de wandelpaden maar toch zie je mooie dingen. 

Het pad liep oa langs en door de Nieuwkoopse plassen pracht gebied om te bekijken. Ook heerlijk om te wandelen alleen wel weer heel veel beton.. na de Nieuwkoopse plassen kwam ik uit in de Meije waar ik aan het langste stuk kronkelen en afzien stuk begon. Het was lopen op mentaal. Wel erg leuk dat ik onderweg een kraampje tegenkwam waar je wandelwol kon kopen dus dat ook maar even gedaan. Nooit weg het is ideaal om mee te lopen. 

Op een gegeven moment vroeg ik me af hoe laat mijn bus zou gaan. Dat bleek 15.48 hoe het gekomen is heb geen idee maar in mijn hoofd ging hij om 14.48 dus ik had uitgerekend dat als ik wat tempo zou maken dat ik hem nog wel kon halen.., dus ik stevige pas.. en juist ik kwam om 14.55 aan op het eindpunt.,, balen totdat ik besefte dat de bus dus om 15. 48 ging, ik had me voor niets gehaast ach kan gebeuren. Toch kan ik een ieder die pad aan raden is erg mooi tot dusver wat ik gelopen heb. Ach en het voordeel is wel de voeten hebben even rust en., juist ik heb de blog nu al geschreven 

Wederom dik 2000 cal verbrand , 26.042 stappen dus prima dagje weer . 

 











Geen opmerkingen:

Een reactie posten