donderdag 23 mei 2024

feest in de kerk


 Goede collega, sparmaatje, grappenmaker en vriend ging trouwen, daar ga ik verder niet over uitweiden dat is te privé, wel wil ik natuurlijk vertellen over het ludieke cadeau die we hebben gemaakt als team om hem te feliciteren met zijn bruiloft.

Wat begon als een leuk idee. groeide uit tot iets wat nog beter was; Ooit was er sprake van dat hij al zijn bloesjes keurig op kleur in de kast had hangen, daarbij kregen we dan ook in kleuren en geuren de foto zien. maar bij nadere inspectie zag ik dat de bloesjes niet op een goede kleur kledinghanger hingen, het was een zooitje aan kledinghangers. niets paste echt bij de kleding in de bloesjes, ze waren wit, ze waren bruin, ze waren van plastic dus toen de uitnodiging kwam voor het feest waar ik met nog een aantal collega's voor uitgenodigd was, besloot ik om maar eens in de actie te komen., Het begon er mee, dat ik mijn kleding in mijn kledingkast op kleur ben gaan hangen... en de opmerking kreeg zelfs de hangertjes zijn zwart... ja natuurlijk dan past het goed bij de kleding..

En toen ging het helemaal los, ik heb via hem de lijst met genodigden gevraagd om wat dingen te regelen zgn met vervoer, met hotels etc.. maar het ging erom om mijn idee te droppen in de hoop dat een hoop mensen er aan mee gaan doen

Nou ik weet niet wat ik heb aangericht maar het ging helemaal los. het idee was namelijk aan de hand van de foto van de kleding op kleur dat iedereen een hanger zou maken in een kleur van een bloesje zodat alles ook op een passende hanger zou hangen..

Het idee was prima, de opdracht duidelijk maar ja dan ken ik mijn teamgenoten niet goed genoeg. die gingen helemaal los.. ze er is gehaakt, er zijn glitters gebruikt er zijn creatieve hangers gemaakt met gekleurde draden, met van alles en nog wat.. heerlijk., wat is dat leuk maar ja toen kwam natuurlijk het volgende  hoe gaan we dit aanbieden. dat heb ik maar in de groep gegooid en we besloten om  het op een oude fiets te maken, voor  mijn collega die  altijd zijn fiets kwijt is na een avondje stappen. is dat een dure aangelegenheid. Gelukkig hadden onze mannen met gouden handen, de conciërges nog wat oude fietsen staan, die zijn opgeknapt en die heeft een collega meegenomen op de fietsdrager van haar auto. Dus dat was geregeld, om iets over half 9 was iedereen aanwezig, hebben we al de hangers aan de fiets gemaakt buiten het restaurant en zijn we naar binnen gegaan.. met fiets en met alle hangers met de enveloppen  met inhoud er aan vast.

We hebben meteen indruk gemaakt op alle gasten en ook meteen een stempel gedrukt op wie we zijn.. ik denk dat mijn collega dit nog lang gaat horen in de familie.. als men zich afvraagt waarom een fiets met kledinghangers..

ach ik hou er van om spraakmakend een entree te maken. niet voor niets ben ik altijd net verkeerd gekleed als ik ergens heen ga. of ik ben te gewoontjes in de ogen van de anderen, of de verkeerde schoenen aan, of erger nog overdressed..  kortom laat ik dan mijn team maar meenemen in mijn zotte plannen en laten we er van genieten en er lol om hebben. met de wetenschap dat deze collega dit zeer kan waarderen.

Nou het bleek zij beiden vonden het geweldig leuk en hebben er enorm van genoten. dikke lol ook met elkaar.. en wat en prachtig stel, wat stralen ze een liefde naar elkaar uit en wat een geluk stralen ze uit.. het was een prachtig feest om bij te mogen zijn.

Rond 23.00 ben ik naar huis vertrokken wegens verplichtingen voor de volgende dag, maar dat was ook heerlijk terug naar je eigen bed na een heerlijke avond van genieten




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten