vrijdag 17 mei 2024

moederdag...

 

Ja het is weer zover, Moederdag, natuurlijk valt hij voor het songfestival, dan kijken mijn moeder en ik het samen op  zaterdagavond omdat ik al vroeg naar haar vertrek. Ik vind het tegenwoordig erg leuk om al een avond van te voren bij haar te zijn, dan zitten we gezellig te praten samen, dan eten we samen en dan heb ik wat meer tijd met haar dan als ik op een dag op en neer ga, en tenslotte loopt ze ook al tegen de 90 die ze in juli hoopt aan te tikken.. en zoals ik het zo bezie denk ik dat het haar gaat lukken, actief in het leven en nog steeds heel veel lol etc.. onderneemt veel dus dat is wel erg leuk om als zoon te zien.

Haar verzoek was duidelijk.. ze wilde geen bakjes met bloemen want dan moet ze al die bakken weer opruimen dus doe maar een bosje bloemen.. maar ja hoe neem je bosje bloemen mee als je 2.5 uur in de auto zit en zoals het er uitziet met heel veel hitte. dus slim als ik ben, heb ik maar een kaart  met bosje bloemen voor haar besteld bij Greetz, je betaald een godsvermogen maar ja dan heeft ze haar bosje bloemen op zaterdag voor Moederdag en dan heb ik voor de zondag nog een doosje bonbons meegenomen die ik waarschijnlijk daar zelf op eet.. maar dat is ook niet erg.

Het gaat om het idee tenslotte.

Nou de aankomst zaterdagavond kon niet leuker mijn moeder zat er al helemaal klaar voor. ze had alles geregeld, had zelfs lekkere hapjes gehaald voor bij het songfestival.

We hebben eerst heerlijk gegeten samen, en natuurlijk heerlijk bijgepraat, daarna hebben we samen eerst gekeken naar Mable Mania, dat vind ze geweldig en we kiezen altijd allebei een kleur uit die we leuk vinden en dan is het meteen heel spannend samen. we lachen heel wat af na afloop. 

Daarna naar het songfestival gekeken, zoals ik vorig jaar al merkte ze mist het oude songfestival waar het echt om de liedjes gaat, dat is nu niet zo. het is meer show en weinig echt liedjes. ook dit jaar weer, al was ik blij dat Zwitserland tenslotte won en dat Frankrijk ook zo hoog eindigde omdat dat toch wel twee van mijn favorieten waren.

Maar goed ik loop op de feiten vooruit, rond een uur of half 11 had mijn moeder genoeg van het songfestival en zei dat ze naar bed ging. Het mooie is van mijn moeder als ze naar bed gaat, dan doet ze haar Phillips oorbellen uit en dan hoort ze niets meer, dus ik kan de tv gewoon aan laten staan, al zet ik hem zelf wel wat zachter want ondanks haar oorbellen heeft ze toch wel nog veel ondersteuning nodig  vanuit de tv.

Dus ik heb heerlijk met nootjes en blokjes kaas zitten te kijken naar het songfestival tot en met de uitslag al heb ik niet gekeken naar de uitreiking.

De volgende dag kwam mijn broer met zijn vriendin, wat ook erg gezellig was, we hebben natuurlijk wel gepraat over dat Joost was uitgesloten van deelname, en ik blijf bij mijn standpunt er is meer gebeurt omdat ik me niet voor kan stellen dat hij alleen om een gebaar is uitgesloten van deelname.

Maar goed we hebben het daar even over gehad en daarna ben ik rond 13.00 vertrokken naar Alphen tenslotte is het nog 3 uur rijden en dan is het wel lekker als je op tijd weer thuis bent als je de volgende dag weer aan het werk moet tenslotte.

maar wat is het toch heerlijk dat ik nog steeds moederdag met mijn moeder en broer kan vieren.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten