zondag 5 mei 2024

Eurovisie songfestival 2024

 

Het is bijzonder, dit jaar, op de een of andere manier leeft het Eurovisie songfestival niet zo erg bij mij, dat is wonderlijk en ook voor het eerst.

Ik had wel de cd besteld, maar die is nooit aangekomen, dus ik beluister de liedjes via Spotify en moet zeggen wat een herrie is het dit jaar. Er zitten leuke liedjes tussen die best wel mooi klinken en die voor mij gevoel het echte songfestival laten zien. Het gaat om het lied, niet om de herrie, maar dat is misschien wel omdat ik meer van de mooie liedjes ben.

Het lied van Frankrijk vind ik erg mooi, al weet ik nu al dat het niet veel gaat doen helaas. het is te teer en te breekbaar denk ik. al hoewel het  zou me ook niet verbazen dat hij wel eens heel erg hoog kan gaan scoren omdat hij juist zo bijzonder is en juist opvalt tussen alle liedjes die zoveel herrie hebben.

Onze eigen inzending, ach Joost, je hebt misschien wel goud in handen, het lied leeft erg bij mijn leerlingen, het jongere publiek raakt hij enorm, tevens merk ikzelf ook dat hij in mijn hoofd blijft zitten, het is iets wat blijft hangen.. Zoals een de kleindochter van een vriendin zie tegen een jongetje die de hele ochtend in de klas steeds zong Europapa.... er zit geen uitknop op..  dus het lied blijft hangen, dus wie weet. Nu hopen dat Stefano niet teveel wil met zijn creativiteit en dat de act het gaat doen, al vrees ik wat ik hoor dat het wel eens heel erg kan worden. zeker nu blijkt dat hij al behoorlijk zakt nu men de repetities heeft gezien.. de blauw vogel op het podium,  de geplande emotie aan het einde die dan niet meer geloofwaardig is in mijn ogen, niet als je het elke keer weer kan produceren.. maar goed wie weet komen we in de top 10 of hoger, al vrees ik dat we het vooral moeten hebben van de publieksjury.

Verder kan ik niet zoveel zeggen over de liedjes. mede omdat ik ze dan wel beluisterd heb, maar niet op you tube heb gekeken naar de filmpjes, en eigenlijk is er niet veel van de liedjes blijven hangen in mijn hoofd al moet ik zeggen dat Kroatië ook wel erg leuk is..  verder zullen we het zien.

Al moet ik zeggen, dat ik afgelopen zaterdag in de film zat en een prachtige voorfilmpje zag van een film die op Hemelvaartsdag voor het laatst draait en ik dacht daar ga ik heen, ga ik boeken, totdat ik besefte het is dan ook songfestival. 

Kortom het leeft dit jaar niet zo bij mij. maar ach ik ga natuurlijk wel kijken ,dat lijkt me logisch

Tradities moet je in ere houden denk ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten