zaterdag 11 mei 2024

ach......

 

Met op het gevaar af dat ik nu veel kritiek krijg ga ik toch een blog schrijven over het voorval op het Songfestival waarbij Joost Klein of te wel Nederland is uitgesloten is van deelname aan de finale... 

Dit nieuws roept veel vraagtekens op, maar ook veel speculatie zoals ik al had verwacht. complottheorieën van de bovenste plank worden op het facebook  neergekwakt waarbij je alleen maar denkt..  even terug naar de basis.

De EBU heeft duidelijke gedragsregels... zoals iedereen dat heeft, niet alleen ik in mijn lokaal, in mijn huis.. dat heeft een ieder, dan wel niet in zijn lokaal als hij niet in het onderwijs zit, maar je hebt regels, zoals ook als je ergens werkt. als het moet ga je in je uniform, of werkkloffie naar je werk.. en dat accepteert iedereen, want het is een regel, zo ook je steelt niets van je werk, je gaat met respect met iedereen om met wie en voor wie je werkt

Lijkt me vrij normaal, al vraag ik me soms wel af of men niet te licht denkt over de regels die er zijn.. een soort van arrogantie ontstaat er. dat regels niet voor jou zijn. maar voor anderen en dat jij kan doen wat je wil.

Waarschijnlijk is Joost van die generatie dat hij denkt dat als je bekend bent, artiest bent dat je alles kan maken.. maar helaas. dat kan niet.. je hebt je aan de regels te houden die er zijn.

Volgens berichten heeft Joost zich schuldig gemaakt aan een bedreiging naar  een vrouwelijke medewerkers van de tv..  niet fysiek maar met woorden.. en dat mag niet volgens de regels van de EBU. 

Kortom hij is over de schreef gegaan en dat is jammer als je niet weet hoe je je hebt te gedragen als je te gast bent op een festival of in een land waar regels aan de orde zijn.

Dat men hem daardoor uitsluit van deelname is terecht. hij had zich moeten gedragen, in Nederland is er tenslotte een heel programma van de buis gehaald wegens een aantal mannen die zich niet konden gedragen, het is wel van een andere orde, het was ver grensoverschrijdend gedrag. maar toch je gedraagt je niet dus klaar einde verhaal, en niet piepen,... maar accepteer de gevolgen van je actie.

Dat de AVRO/ Tros heel boos is dat ze het ver overtrokken vinden is jammer, ze hebben gekozen voor een artiest die eigenzinnig is en zich niet gedraagt volgens de norm, dat bleek wel bij de repetities, dat bleek wel in de hele aanloop naar het songfestival. maar het is een keus en ja het lied is aanstekelijk.. maar als je niet aan de regels houd dan is het simpel en eenvoudig. .dat heeft gevolgen.

Het is een beetje wrang dat het onderzoek dan wel afgerond is maar dat het nog ligt bij een hogere instantie die nog uitspraak moet doen maar dan is het logisch dat de EBU deze beslissing neemt. 

Dit heeft totaal niets met de oorlog in Israël te maken, waar men nu de mond vol van heeft, dat Israël wel mee mag doen. klopt het is een festival voor verbroedering, politiek hoort er niet thuis.. dus dat is de regel en dan is het terecht dat Israël mee doet en dat staat totaal los van het gedrag van onze Joost..

Kortom het is jammer, het is triest, het is heel erg misschien, maar het is een gevolg van gedrag en dat heeft gevolgen.. dat weet je.. rij je door het rode licht en je krijgt een boete, dan kan je hoog en laag springen en het schandalig vinden etc maar het is het gevolg van dat je je niet aan de regels houd.. deal with it. en dat zou ik ook willen meegeven aan de AVRO/ tros..  neem je verlies, zucht, wees eerlijk, er is over een grens gegaan  met een bedreiging.  ( of het al dan niet fysiek is of alleen met woorden maakt niet uit, denk aan het voorval in de tweede kamer met Jesse Klaver en met Thierry  Baudet) het is nog in onderzoek., maar als jij je afgevaardigde niet onder controle hebt dan is het wat het is. ga dan niet piepen en zeuren  maar accepteer wat het is.. en leer ervan, wees volwassen... en denk de volgende keer na wie je stuurt..

Je kende de regels en dus tja accepteer het.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten