donderdag 2 mei 2024

lunch time in Leiden

 

te lang geleden Rick en Chris gezien, ik ben druk met mijn werk, met sporten, musea, theater, film bezoek, wandelen en soms gewoon luieren... kortom ik doe veel. heel veel, en als je dan eigenlijk maar 2 dagen hebt in het weekeinde zijn die ook zo vol en volbracht.. en dus weinig tijd..

Daarnaast hebben Rick en Chris ook een volle agenda met van alles en nog wat, kortom de tijd glipt door onze vingers om elkaar te zien. maar de behoefte om elkaar te zien is er wel. alleen loopt dat soms anders dus blijkt. .en voor je het weet is er bijna een 3 tal maanden voorbij.. Gelukkig komen de zomermaanden en de zomervakantie er weer aan, dus dan heb ik ook meer tijd. al hoe wel..

Maar goed het was tijd om af te spreken om elkaar te zien om bij te praten en te lunchen, alleen was het tijdstip wat ongunstig, ik ging maandag op vakantie, zaterdag had ik tijd, maar toen konden Rick en Chris niet dus werd het zondag, gevolg was dat ik pas om 13.00 in Leiden kon zijn omdat ik eerst wilde sporten, omdat ik  een hele  week niet kan sporten en toch wel dit op pijl wil houden..

Daarnaast was de planning knap krap van mijn kant, want ik moest inpakken, en dit keer was dat lastig omdat bleek dat er in Lissabon niet het mooie warme weer zou komen waarop we hadden gerekend maar misschien ook wel weer. dus het was tobben... maar omdat ik besloten had zaterdag te gaan wandelen moest alles op vrijdagmiddag geregeld worden, zoals schoonmaken, bed verschonen, inpakken. restjes van het groente etc opmaken, dus ik heb een bloemkool/broccoli soep gemaakt met wortelstukjes, daarnaast een grote pan pasta met tomatensaus, met vegetarische spekjes en runderstukjes, wortels, bleekselderij, courgette, aubergine, knoflook, paprika, groen en rood.. dus dat was heel veel, mijn diepvries is weer voorzien van genoeg eten voor de komende tijd..  zowel soep als de pasta zal een welkome aanvulling zijn op de dag dat ik geen zin heb om te koken..

Dus het was nog even heftig al viel het wandelen in duigen wegens de voorspelde regen. dus dat werd een dagje uitslapen en vooral ook genieten.

Natuurlijk kende ik de lunchplek niet, maar de naam was wat bijzonder Anna et Fred, dus ik verwachte een soort van bruine kroeg waar we gingen zitten.

De auto in de Morspoort geparkeerd en ik onderweg naar Anna et Fred, ik volgde heerlijk de route op mijn telefoon en het ging echt geweldig goed, heel snel was ik er, heb even lopen zoeken maar ik vond het.. dus ik blij.. ik stond voor een kroeg te wachten in de veronderstelling dat ik goed zou staan, nou nee dus, dit was een andere kroeg. dus ik weer aan de wandel, gelukkig was ik erg op tijd.

Dus even staan wachten totdat de mannen kwamen en konden we het restaurant in.. het was een klein restaurant maar de bediening was leuk, het eten was goed en het gezelschap was prima en goed.

We hebben er heerlijk gegeten, en wat ik vooral erg leuk vond was dat het bestek, borden etc volgens mij allemaal bij de kringloop vandaan kwamen. alles heel divers, de servetringen om de servetten ook verschillend, prachtig gewoon, oprecht genieten. 

Rond een uur of half 3 zijn we naar de hortus gelopen om dat met een bezoek te vereren, we zijn eerst via de sterrenwacht gelopen en daarna de hortus in. Ik had natuurlijk niet mijn museumpass meegenomen, maar ja we hadden ook niet echt het plan om naar een museum te gaan. Dus ik stond even te klooien bij het poortje, daarna maar naar de kassa, waar ik kreeg te horen, het bekende verhaal dat ze me eigenlijk geen toegang mogen geven maar dat wist ik al, ik heb hem altijd bij me als ik naar een museum ga, maar tja het zat niet in mijn planning maar ik kreeg een toegangsbewijs dat scheelt dus ik naar binnen, 

We zijn maar meteen de kassen ingegaan, ook wegens de regen en het weer. Daarna nog een leuk rondje door de tuin zelf waar naar ons idee veel veranderd is. nieuwe dingen aangelegd maar dat kan natuurlijk ook verbeelding zijn.

We hebben er heerlijk rondgedwaald om daarna weer ieder ons eigen weegs te gaan. Bij thuiskomst even snel het Kruidvat in om gebruik te maken van de vele aanbiedingen. 2+2 gratis scheelt toch meteen veel geld. Grote verpakkingen sultana's ook extra goedkoop dus ik helemaal blij.. want ik had veel koopjes














Geen opmerkingen:

Een reactie posten