zondag 26 mei 2024

Afspraak met Sven

 

Afgelopen week kreeg ik ineens bericht van Sven om weer een keer af te spreken met elkaar. Deze oud leerling van mij timmert behoorlijk aan de weg als acteur, doet mee in videoclips o.a.. van John de Bever etc maar ook in reclame spotjes. je kan hem zien op Bill Boards etc. kortom hij is behoorlijk actief. Tel daarbij op dat hij binnenkort vader gaat worden, dan kun je wel stellen dat hij het druk heeft met wat hij allemaal aan doen is, dus ik was vereerd dat hij eindelijk weer eens tijd had om met mij af te spreken.

Ik hou van deze onverwachtse dingen die spontaan zomaar zorgen voor een leuk uitje. 

Dus we spraken af om 14.00 bij de Zaak in Alphen aan de Rijn.

 Nou dit was het begin van de blog, had ik alvast geschreven voordat we elkaar zagen.. De Zaak werd dus Koeien en Kaas, omdat de zaak gesloten was... daar kwam Sven mee, dus helemaal prima, ik vind het altijd zo leuk om met oud leerlingen af te spreken, zeker als ze mijn vak zijn ingegaan, om  te horen hoe het gaat en vooral hoop ik te horen dat het goed met ze gaat.. Deze week had ik natuurlijk al Tuan gezien, en nu Sven die ook de theaterwereld is ingegaan, maar dan meer met film etc.

We waren er bijna tegelijk bij  Koeien en Kaas waar we meteen als vanouds in gesprek raakten, het voelde weer als vertrouwd, alsof er geen tijd tussen zat en wat is hij prachtig ontwikkeld tot een mooi mens.

We spraken natuurlijk een stukje over het verleden, over de veranderingen van nu. maar ook over andere zaken, ook voor de toekomst.. Inhoudelijk ga ik natuurlijk niet in op onze gesprekken, maar ze waren zeer dierbaar voor mij, mooie onderwerpen die ons ook kwetsbaar maakten maar dat maakte het  juist weer zo bijzonder dat oud leerlingen zon mooie ontwikkeling doormaken en dat je dus op een heel ander niveau met elkaar praat.

Ik geniet daar enorm van.. zeker omdat ik niet meer U ben maar je en jou. omdat je gelijkwaardig bent.

Het is iets waar ik bijzonder trots op ben dat oud leerlingen me nog graag zien, graag met me afspreken en dat ik in hun hart mag wonen.. denk dat te weinig mensen in het onderwijs beseffen dat ze er toe doen voor kinderen. dat ze soms misschien een passant zijn maar dat  ze meer voor leerlingen kunnen betekenen dan ze soms door hebben.

Tijdens deze afspraak kwam ook nog vriend en sportmaatje Niels langs met zijn vriendin, erg leuk nu heb ik ook zijn liefde een keer gezien.. heel kort gepraat.

Sven en ik hebben een heerlijke middag gehad samen en wat ben ik trots op dat ventje, ik zie hem nog als 12 jarige bij mij binnenkomen en dan ik hem mag volgen op zijn pad tot aan nu.. en wat ben ik trots om te zien hoe sterk en wat een persoonlijkheid hij is geworden.. ook dat hij de dingen die ik soms tegen hem zeg, als goede raad, dat hij dat op pakt en wat mee doet.. en ach wie weet in de toekomst gaat hij mijn baan overnemen op het Groene Hart. ik weet zeker dat ze een goede aan hem hebben,.. tenminste als hij dat wil en gaat solliciteren daar.. ik zal hem zeker aanbevelen.. en wat kreeg ik deze week toch prachtige cadeautjes van oud leerlingen die weer even op mijn pad kwamen en weer even mijn hart extra aanraakten waar ze al heel lang wonen.. en waar ze altijd welkom zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten