maandag 9 september 2019

W.O.

Ik heb de schone opdracht gekregen om aan de ISK klassen de lessen Wereld Oriƫntatie te geven, dank zij lieve collega's heb ik aardig wat stof binnen en kan ik aan de slag. maar wat is dit zo niet mijn ding... ik hou niet van leerlingen achter een tafeltje.Maar dat zitten ze dus wel

Kortom het is een opgave voor mij dat kan ik niet ontkennen,  maar goed we moeten het doen.

Het eerste onderdeel is jij en je omgeving, daarnaast kreeg ik de opdracht dat ze de begrippen moeten kennen, die zijn belangrijk. dus dat pak ik aan.

De eerste opdracht was, nadat ik natuurlijk de begrippen had uitgelegd, dat ze er 5 moesten kennen voor de volgende keer. De keer erop was het voor zowel zij als mij even slikken, want een aantal hadden het niet geleerd, dus kregen ze strafwerk van mij, ze moesten het alsnog doen, 5 keer overschrijven,  en de volgende keer als er 5 bijkomen, dan moeten ze ook de vorige vijf weten. Ik herinner me dat ik 1 jaar les heb gehad van een engels docent, die altijd elke les die hij gaf, begon met het huiswerk te controleren en als hij iets had opgegeven dan ging hij dat overhoren..  als je het niet wist dan kreeg je de opdracht om het 5 keer over te schrijven.. dat was wel ff heftig voor ons maar je leert het wel,. dat jaar heb ik zoveel engels geleerd dat ik nu dus me aardig kan redden.. kortom het loont de maatregel. kortom die heb ik maar ingevoerd.

Daarna kregen ze de opdracht om een in groepjes van 4 een speurtocht te maken voor de andere leerlingen, ze moesten duidelijk maken links en rechts, duidelijke herkenningspunten, rechtdoor, derde straat rechts etc.. best  lastig, maar wel iets wat ze moeten kunnen, tenslotte moeten ze ook als ze verdwalen de weg terug kunnen vinden.

Aangezien we in de tijd leven van de Google maps wil ik ze dat zeker leren, omdat dat meer van deze tijd is.. dat kunnen ze altijd gebruiken als ze verdwalen,

Kortom ik probeer de lessen WO naar deze tijd te brengen en ze iets bij te brengen waar ze veel mee kunnen, we zullen zien hoe het gaat lopen met ze en wat ze leren..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten