woensdag 18 september 2019

toch wel even prettig


Ooit heel lang geleden, in een ver vooral jeugdige verleden hield ik me nogal bezig met spiritualiteit.
Ik gooide de I-Tjing, kon het altijd uitleggen, ondanks dat het wat vaag was geschreven, ik  las de tarot kaarten, en dan echte mooie kaarten, niet de kaarten die iedereen kent, kon ze verklaren etc..
zo waren er meer dingen die ik toen deed. Antwoorden zien en voelen en weten aan de hand van de I tjing en de Tarot..

Om de een of andere vage reden is dat langzaam uit mijn systeem verdwenen en raakte het op de achtergrond, laten we het zo zeggen ik was met andere dingen bezig in het leven.

Laten we zeggen de aardse geneugden van het leven heb ik behoorlijk omarmt en van genoten.
Afgelopen zaterdag was ik thuis en ineens dacht ik laat ik weer een keer de I-Tjing gooien, gewoon om te kijken of ik het nog kan en nog begrijp.

Dus het boek gezocht, ik heb me suf gezocht. ik ontdek steeds vaker dat ik heel veel heb in bakken, maar dat het niet meer erg overzichtelijk is, er moet nog orde in de chaos komen, zeker het kamertje waar al mijn flarden ontstaan etc..eigenlijk een beetje mijn brein.

Dus nadat ik dit boek had gevonden, bleek daar ook mijn pendeldoos in te zitten, allerlei kaartjes met inzichtsteksten en natuurlijk mijn prachtige tarotkaarten set, zoals het hoort deze stock kaarten moeten in een zijden lapje bewaard worden in een mooi doosje zodat de kracht ervan blijft bestaan.

Kortom ik had de I-Tjing gegooid en daarna ook maar even de Tarot gelegd.. en ik kan alleen maar  concluderen dat ik het goed doe.. het verleden was helder voor mij.. daarna het heden en daar waar ik in de toekomst naar toe ga is heel bijzonder en mooi.. kortom ik ben erg tevreden maar dat was ik al

Daarnaast kreeg ik een prachtige compliment van een sportmaatje dit weekeinde  de woorden:  Je lijkt wel groter  geworden, opener, rechter op etc.. en veel krachtiger, het jochie van vorig jaar is verdwenen.. en dat klopt. ... alles door de ontwikkelingen die ik meemaak momenteel, op allerlei gebied en ik geniet.. het is heerlijk.

Ps ik leg geen kaarten voor een ander, ik beheers het nog niet goed genoeg en pak zelf nog steeds het boek en mijn aangelegde map erbij om te leren. moet het ophalen..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten