zondag 29 september 2019

hardloopschoenen

dit zijn ze niet dus

Afgelopen donderdag in een tussenuur even naar de Hardloopwinkel in Alphen aan den rijn gegaan.

Aangezien ik toch wel heel veel zin heb om hard te lopen wil ik dat ook zeker meer en intensief gaan doen. Aangezien ik twee weken geleden op zaterdag, de keer naar mijn 9,5 km de 5 heb gelopen met andere schoenen dan de schoenen die ik aan had terwijl ik de 9,5 deed, heb ik toch iets verkeerde schoenen aangehad, ik voelde het meteen al. maar toch door lopen natuurlijk, dus ik moet even een pas op de plaats maken. mijn lichaam tijd geven op herstel.. geen probleem, het is niet echt een blessuren  maar wel even ongemakkelijk.

Dus toch maar de dure schoenen aangetrokken en gaan lopen, leek me heel verstandig namelijk. 
Dus ik naar de hardloopwinkel in Alphen, en wat een service.

Het begon er mee dat ik al zei ik wil wel zwarte schoenen, ik zie me niet lopen in roze of zo.. waarop hij meteen zei, dat ligt eraan welke soort schoen je voeten vragen, daarmee het aanbod.. dus tja.. ik was uitgepraat, dacht alleen maar vingers gekuist en maar zien wat er van komt.. 

Ik moest eerst met blote voeten op een glazen plaat gaan staan,  daarmee werden denk ik mijn voeten etc verlicht dat heb ik niet gezien.. maar ik kreeg te horen dat dat prima in orde was.. dus dat was al mooi, geen afwijkingen in de hiel etc.. wel heb ik een halve maat per schoen maar dat wist ik al. dus dat was niet gek.. dat begreep ik wel...  Daarnaast kreeg ik een schoen aangeboden. en het kruisen van de vingers heeft geholpen, ik had geluk. er waren zwarte schoenen die geschikt bleken te zijn.. wel is er een speciale manier van stikken dat was even wennen, en of ik het nog begrijp dat zie ik dan wel weer...  

Daarna moest ik een rondje rennen door de winkel, 4 keer op en neer. ondertussen werd mijn lopen gefilmd.. en daarna gingen we keken.. ik moet zeggen ik liep nou niet bepaald als een jonge hinde maar ik liep toch behoorlijk rechtop, buik in etc.. voor de film deed ik alles, incluis lief lachen en dom kijken.. sportieve blik zeg maar.... dat koste meer inspanning dan lopen en in mijn hangmatje gaan liggen.. dus tja.. het moest maar voor de mooi.

Het grappige was wel, dat na het lopen we de film gingen bekijken en wat bleek nou, hij had alleen maar de onderkant gefilmd. de bovenkant waar ik zo zorgvuldig op had gelet incluis mijn haar was nergens voor nodig.. dus balen.. maar het zij zo..  

Uit het filmpje bleek dat ik keurig recht liep, mijn knieen recht, mijn benen kwamen mooi neer, wel op mijn hakken maar dat is normaal, het zou beter zijn om op je voorvoet te landen maar da is een training van 2 jaar en dat zie ik me niet zo 1 2 3 doen.. dus ik moet het hier maar mee gaan doen.

Kortom nadat alles was nagekeken en het klaar was, kon ik ze laten inpakken incluis hardloopsokken en naar huis.. wel een behoorlijk zak met geld leeg maar het was wel goed..  ik ben er erg blij mee zo
en als ik weer kan lopen denk ik dat ik ook veel lekkerder loop...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten