donderdag 30 mei 2019

The Order (netflix serie)

De afgelopen dagen/ weken heb ik zitten smullen van deze serie. hij was prachtig en wat hoop ik op een vervolg van deze serie..

Een absolute aanrader.


over de serie

Netflix heeft er sinds 7 maart weer een nieuwe Netflix Original bij: The Order. De serie wordt door verschillende sites – zelfs al vóórdat-ie online kwam – vergeleken met de populaire serie The Vampire Diaries. Een serie die ik zelf al zo’n vier keer heb gezien. Je begrijpt: mijn interesse was gewekt.

Reden genoeg om de tien afleveringen van The Order in één week tijd te bingen, leek mij. Zo gezegd, zo gedaan. Een seizoen later had ik mijn oordeel klaar. Is The Order de nieuwe The Vampire Diaries? Ja en nee.

Knappe hoofdrolspelers?
Check. De 27-jarige Jake Manley (iZombie) is te zien in de rol van Jack Morton, een eerstejaars student die in de geheime genootschap The Hermetic Order of the Blue Rose terecht komt. Sarah Grey (Power Rangers) speelt de rol van Alyssa Drake, één van de leden van het genootschap en de love interest van Jack.

Spannend verhaal vol met plottwisten?

Check. Jacks moeder is dood door zijn biologische vader, die tegelijkertijd de leider van The Order is en niets van Jacks bestaan af weet. Terwijl Jack magie leert te beheersen in The Order, krijgt hij te maken met nóg een geheim genootschap, waarvan de leden allemaal weerwolven zijn.

Zwarte humor?

Check. Vooral de weerwolven blijken een goed gevoel voor humor te hebben. Denk aan een spelletje Bierpong om te beslissen of ze iemand gaan doden of niet. Waarbij dezelfde persoon keer op keer verliest.

Cruciaal verschil
Allemaal kenmerken die je ook terugziet in The Vampire Diaries, toch? Behalve één cruciaal onderdeel, dan: vampiers. In The Order zijn er (nog?) geen vampiers te zien. Zo ongeveer alle andere bovennatuurlijke wezens komen wel in de serie voor: magiërs, weerwolven, golems. Maar geen vampiers.

Het eindoordeel
The Order is het kijken waard, als je van het bovennatuurlijke genre houdt. Maar als ik een vergelijking moest maken tussen The Order en een andere bovennatuurlijke serie, zou ik daar eerder Teen Wolf dan The Vampire Diaries voor kiezen. Al met al voelen de weerwolven in The Vampire Diaries nét iets realistischer dan de wolven in Teen Wolf en The Order. Laten we het er maar op houden dat de Netflix-serie The Order de nieuwe Teen Wolf is, dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten