woensdag 22 mei 2019

Rondreis Spanje dag 3 ( Sevillia)

(Waarschuwing vooraf.... de komende 6 dagen zullen er natuurlijk blogjes verschijnen over mijn tripje door Spanje.... soms zullen er rare zinnen in staan, of nog erger soms woorden die niet goed te lezen zijn.. mijn excuses er voor, vooraf.. omdat ik alles zal schrijven op mijn telefoon en ik het niet altijd na kan lezen op taal, spel of rare woorden fouten.... , maar laat je de lust niet ontnemen om er toch van te genieten)

Zoals  ik al schreef gisteren uit eten geweest met elkaar, we schoven aan bij een tafel met vier personen. We zaten nog niet of de ene begon al laten  we zeggen het allergische vrouwtje, ze was allergisch voor vis en schelpdieren maar ook voor conserveringsmiddelen kortom ze mocht niets... echt niets.. geen kruiden, ze vertelde dat als ze het wel binnen kreeg ze een allergische reactie kreeg en ging stikken... ze had medicijnen bij zich en ook epi pen.. en die kon ze zich zelf geven, maar ze moest nog wel de gebruiksaanwijzing lezen. Ik dacht alleen maar, ik zeg niets... en ja hoor mij lieftallige reisgenoot zei trots tegen mij en de hele tafel.. oh maar daar weet Harry wel raad mee..die heeft EHBO... ik dacht alleen maar shit.. het allergisch vrouwtje keek opgelucht en blij en zei.. jij kan me dus redden..(ik dacht alleen maar, ja wrijf het er nog maar een keertje in) en zei zuur ik kan 112 bellen maar ik heb geen prikbevoegdheid dus ik mag die epi pen niet toedienen.. dus ik kan alleen maar bellen. Opgelost.. maar zei at een stuk ontspannender ik niet...

Ff snel onder de douche na het eten en tja niet goed gekeken met als gevolg dat ik dus de knop voor de stortdouche open draaide.. gevolg, juist  mij haar nat.. balen.

Het ontbijt was een schatkamer, zoveel om te eten en lekker ook, dus ik heb me ingehouden, de koffie/. Thee automaat was een ramp, lange rij en maar 1 machine dat schoot niet op dus. Na het ontbijt naar Sevilla met de bus. Erg leuk rondleiding door het park waar je kon kijken  naar de gebouwen die gemaakt zijn voor de wereldtentoonstelling. Ook natuurlijk het beroemde plein bezocht. Waar kitty en ik al geweest zijn maar leuk om te zien en er even te lopen. Daarna naar de kathedraal voor een rondleiding, was goed toch nieuwe dingen gezien en gehoord. Na de rondleiding konden we zelf nog door de kerk dwalen en jk wilde toch graag nog een keer de toren niet, maar bij helling 14 stond een rij die stil stond. Dus na 5 minuten gewacht te hebben in de staw bedacht ik ne. Zonde van de tijd, zonde van mij, zonde voor Kitty dus laat ik terug gaan. Het is klaar heb het al een keer gezien dus klaar.

Naar beneden en met Kitty naar de stad. Spaanse paracetamol gehaald en reflex voor mezelf en een collega. Daarna heerlijk de stad in. We zijn naar de paddestoel gelopen, daar een heerlijke salade gegeten, geitenkaas met veel groen, heerlijk. Daarna zijn we gaan wandelen door de stad. Langs de rivier gelopen en een prachtige flamenco danser gezien. Alles was mooi.

Aan het einde van de middag lekker op een terras gezeten met thee en goed gezelschap, heerlijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten