vrijdag 31 mei 2019

nachtelijke wandeling

 Vriend Patrick stelde een tijdje geleden voor om samen een wandeling te gaan maken door het bos op een heel laat tijdstip. Het gebied wat hij had uitgekozen om te lopen was Santepoort- Noord, een bos en duin gebied, ligt vlak bij het landgoed duin en  kruidberg. Dus we zijn eerst met elkaar gaan eten bij de bistro. ik moet zeggen een prima, maar zeer dure maaltijd, je komt hier niet met een leuk dagmenuutje de deur uit. een, niet eens zon grote soepkom paprikasoep met schuim. wat voor schuim ik heb geen idee.. 9,50 en dan een plankje met boter, aioli en broodjes ( 4 spaarzame plakjes) 4,50. en ga zo maar door, maar we hebben ons daardoor niet laten weerhouden om gewoon lekker te eten en te genieten van de avond die voor ons lag.

In de  middag was Bart nog even langs geweest om ons reisje naar Schier te regelen. dat hebben we snel gedaan, net als ons reisje naar Rome we hebben al besloten dat we eerst op Pizza vliegen, daar een nacht doorbrengen, Pizza gaan bezoeken en dat we van daar uit naar Florance gaan voor een paar dagen om uiteindelijk in Rome onze reis af te sluiten.

Tijdens het eten hebben we natuurlijk eerst even bij gepraat, we zien elkaar vaak 1 x per half jaar maar dat is ook prima, het gevoel is goed, de sfeer prima dus waarom moeilijk doen., beiden een druk leven en veel te doen.. dus we zoeken momenten waarop we elkaar raken.

Dus wij om 18.00 op weg naar Santepoort. het was voor mij een verrassing waar we heen gingen. Patrick hield dit erg geheim, maar goed uiteindelijk, via een hele vreemde weg , door een soort Engels coutage.. belanden we op een punt waar we rechts moesten , maar dan ging je tegen de stroom in.. gelukkig was dit dicht bij de rotonde, het was hooguit 2 meter, dus dat hebben we maar gedaan, erg leuk tegen de stroom in durven en kunnen rijden.. daarna konden we het zo vinden. eerst ff door de tuin gelopen, prachtige beelden gezien daarna heerlijk eten in de Brasserie, die vol bleek te zijn, maar hangend aan de bar konden we er rustig eten.. en dat was net zo gezellig.

om 21.00 was het zover we gingen wandelen door het bos, het was al wat schemerig en officieel mag je dan niet in het bos lopen maar het is wel erg leuk dan. Dus wandelen, ik was niet handig, en ik had het kunnen weten, een strakke spijkerbroek, hij past nog steeds, die ik graag wilde passen.. maar na Spanje nog steeds 10 te gaan..  zelfs een nieuwe gekochte korte broek zit alweer te wijd maar dat is ook geen punt.. dat komt goed.. het is gaaf, vooral om van de gebaande paden af te gaan, te gaan lopen door struikgewas en door bosschage genieten.. 
We zijn over een stuk hek geklommen om in een stuk bos te lopen waar we hoopten herten te zien, of wolven of wilde zwijnen. maar niets van dat al, het was nog te licht. 

Ergens op een mooi plekje gaan zitten kopje thee gedronken, gekeken naar de natuur, en heerlijke fruitsalade gegeten van meloen. Genieten met hoofdletters..

Terug waren we wat verdwaald, in het donker zien ook alle bomen het zelfde eruit, maar ook bij daglicht dus eigenlijk is dat geen excuus. maar Patrick is goed met kompas, en telefoon en zoekt zo zijn weg uit en weet de route te gaan.. ideaal. 

We hebben onderweg wel herten gezien, die door het bos liepen.. en soms renden.. maar het leek of het heel mak was. ze leken bij na tam sommigen die niet weg renden maar gewoon bleven staan kijken naar ons

Om 0.00 waren we uit het bos en gingen we terug naar huis was een heerlijke ervaring om zo eens door het bos te lopen en te vertrouwen op een kompas en mijn metgezel.

Al moet ik bekennen dat ik wel een paar keer dacht. stel je dat hier mensen rondlopen met kwade bedoelingen in hun zin wat dan.... ik kan gelukkig hard rennen. maar ja met die strakke broek is dat ook geen optie..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten