vrijdag 24 mei 2019

Rondreis Spanje dag 5 (Baeza-Ubeda)

(Waarschuwing vooraf.... de komende 6 dagen zullen er natuurlijk blogjes verschijnen over mijn tripje door Andalusië  soms zullen er rare zinnen in staan, of nog erger soms woorden die niet goed te lezen zijn.. mijn excuses er voor, vooraf.. omdat ik alles zal schrijven op mijn telefoon en ik het niet altijd na kan lezen op taal, spel of rare woorden fouten.... , maar laat je de lust niet ontnemen om er toch van te genieten
Na een drukke dag gisteren, belanden wij bij de koffie in de litteken verhalen, erg leuk, iedereen die in de buurt was vertelde zo zijn verhaal over zijn litteken, een absolute aanrader als je contact wilt , je krijgt de intiemste verhalen en het schept een band, een soort litteken praatgroepje. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik wel het meest knullig litteken heb, al bijna niet meer zichtbaar, een grote snee in mijn duim. Uit de tijd dat ik nog werkzaam was in de afwas in een keuken . Niks schokkend wel dom.

De avond was prima, het begint meer en meer een groep te worden, we genieten samen en lachen veel. Het eten was gister goed te doen, maar ook wat matig. Vegetariër in Spanje is ergens nog een soort van bezienswaardigheid. Maar goed twee plakken olijven kaas met spinazie en olijfolie bij wat vage aardappeltjes is goed te doen, maar om nou te zeggen dat de slingers zijn opgehangen.. nou nee niet echt iets om de vlag voor uit te hangen.

Gisteren na het eten heerlijk buiten gezeten met elkaar, leuke gesprekken gehad met diverse mensen, tussendoor zelfs wat gecounseld, soms is het bijzonder on te ontdekken hoe mensen in cirkels lopen en niet er uit kunnen breken, ik herken het ook door eigen ervaringen. Maar het is dan mooi om mensen dan toch een kleine uitgang te laten zien.

Terwijl we gisteren door de stad liepen, was ik met nog vier mensen wat achterop geraakt, tot ineens het visvrouwtje vol drama zich op de grond wierp, het uitgilde van ik ben mijn paspoort kwijt, hij zit altijd in deze tas, onderin hij is weg.. snikkend op de grond lag ze daar. Dus tja we moesten wel verder maar inmiddels de groep kwijtgeraakt dus we bleven met vier personen achter, waarvan 3 fanatieke fotografen en het visvrouwtje. Dus wij besloten om maar gewoon verder te lopen samen want daar konden we toch niets aan veranderen, het paspoort komt er niet mee terug. Dus we bleven gewoon mooie foto’s maken. Uiteindelijk kwamen we weer aan bij de groep, kitty had al gebeld waar ik was, dus ik kon haar te woord staan door mijn horloge . Unieke ervaring in Spanje praten via je horloge. Bij de groep aangekomen bleek dat er gebeld moest worden naar het laatste hotel geen paspoort, dus ging de chauffeur in de bus zoeken in de tas van het visvrouwtje, en daarin zat dus inderdaad haar pas, gewoon in een andere tas. Dus drama om niets ...

Vanochtend het weer iets minder maar goed te doen, naar twee plaatsjes  Ubeda omgeven door olijfbomen, gek is onderweg er naar toe donderde ik in slaap... je moet ook geen olijfbomen tellen. En er staan er veel, te veel het Spaanse schaapjes tellen is dit.

Leuke wandeling door de stad mooie dingen gezien en lekker bijgepraat heerlijk.

Later naar het tweede stadje Baez, was een leuke stad,  de kathedraal met een prachtig vliegende Jezus op een schilderij in de kerk met roze omgeven was erg gaaf. Het kaarsje branden lukte niet helaas, het is 20 cent en er floept een kaarsje aan, rood. Je kan zelf niet kiezen hij doet het gewoon. Dus op een gegeven moment deden we een gokspel, welke kaarsje er zou gaan branden. Hilarisch. Zeker toen we weg waren en iemand anders er achter elkaar muntjes in gooide waarop 1 van die jonge gasten zei... ze denkt dat het een jackpot is... accuut slappe lach niet meer te stoppen.
In het dorpje lekker gegeten, ik moet wel erg wennen aan de verbaasde blikken bij vegetariër maar uiteindelijk komt het goed..

De reis ging verder naar granoda  . Wat een heerlijke stad, hier slapen we 3 nachten  dus dat is luxe. Een wandeling door de stad waarbij we de koningskelder hebben bezocht waar Frederik en Josefien begraven liggen, prachtige tombe in een nog mooier gebouw. Helaas mochten er geen foto’s worden gemaakt, heb wel wat pogingen gedaan maar dat is niet echt een succes om eerlijk te zijn. Na dit bezoek samen op het terras wat drinken en kletsen om daarna aan het lopend buffet te eindigen. Drukke maar prachtige dag

Als liefde blind is waarom is lingerie dan 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten