dinsdag 19 december 2017

omdat er nog wat geld over was

 Ach omdat er geld over was, een buurvrouw vreselijk heeft lopen zeuren over dat de entree van de flat er niet uit zag, is er ineens zo tegen het einde van het jaar actie ondernomen.

Bij thuiskomst vorige week hing er een briefje met daarop dat de schilders tot uiterlijk 15 dec op de eerste verdieping aan het werk zouden zijn. Ik lees dat altijd, er stond nog bij let wel op dat de deuren etc nat kunnen zijn, maar verder ach, het zal wel kloppen. Kennelijk tijd voor groot onderhoud of zo.

Niet wetende dat ik maandag naar beneden loop, er een kacheltje zie staan, een grote bouwlamp, en twee schilders. Ik zeg nog heel aardig het zal wel koud zijn hier.... maar dat was niet het geval, ze hadden zich dik aangekleed en ze hadden een kacheltje.. .. volgens 1 van die mannen.

Gedurende de week kom je thuis of je gaat weg en je ziet daar steeds 1 van de mannen druk aan werk. Ik dacht nog in mijn onschuld ik zal een praatje beginnen dat ik het mooi vind worden.. maar ja vergeten dat niet iedere vakman schilder ook uit Nederland komt. Dit was een aardige Poolse jongen maar hij sprak alleen ja en nee, en ik kwam niet verder dan dom lachen en lief kijken..... dus dat schoot niet op.


Toch gaand weg de week bleek dat de entree van mijn flat helemaal in mijn stijl werd gemaakt, donker en licht grijs en wit.. prachtig, het lelijke blauw was verdwenen.Het is 1 geheel geworden... maar ja zoals zo vaak.. het is prachtig dus ik vroeg zo mooi aan de huisbaas, en nu de rest ook in de flat zo naar boven toe elke portiek in deze kleuren... nou dat ging niet.. dit zeker niet omdat we dan als huurders meer huur moesten gaan betalen. Even dacht ik dat hij een grapje maakte, maar kennelijk maak je over dit soort ernstige zaken geen grapjes, dat zeker niet.. dus het blijft bij de eerste entree etage.. en toch denk ik dat we met een aantal mensen maar eens in de actie moeten en moeten vragen of ze toch niet de hele flat willen doen. dit ziet er zo onaf uit maar het is prachtig.
Met dank aan  de Buuf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten