woensdag 27 december 2017

hij ging eruit gisteren

Nadat ik midden in mijn nacht, ik lag er al laat in, dus dat was bijzonder, werd  gewekt door het tikken op mijn raam. Dacht nog even daar staat een spannende prins voor mijn deur, misschien wel Robert ten Brink, met een ex die ineens weer mij belangrijker gaat vinden, je weet het nooit tenslotte, maar nee het was mijn geweldige buuf die haar sleutels kwijt was geraakt ergens en dus  haar huis  niet in kon. Dus snel even wat fatsoenlijks aangetrokken, om haar de sleutels te geven, daarna weer mijn bedje in en nog een paar uurtje gepakt.

Bij het opstaan, ik had al liggen te dagdromen over dat mijn kerstboom er toch maar uit moest.. de dwang om hem tot 6 januari te laten staan vind ik iets te veel, dus dat doe ik gewoon niet. Dus ik mijn bed uit. Meteen maar de kerstkransen van mijn deur gehaald, daarna ze keurig ingepakt, mijn kerstboom uit de auto bij de kerstkransen in gepakt, de kerststukjes uit elkaar gehaald en ook de restanten wat ik nog hou, naar de schuur gebracht, Meteen ook maar mijn sneeuwman in de auto gemaakt, boodschappen gedaan, ik moest wat dingen halen, omdat ik anders vandaag niet echt gelukkig zou zijn met het leven.

Was nog snel even langs de Blokker gelopen omdat ik behoefte had aan een nieuwe bak voor mijn kerstspullen, ik had twee kleine en die vielen van ellende bijna uit elkaar, dus maar snel een nieuwe gehaald, veel groter en dus ook veel beter, alles wat in mijn boom hing kon er in.. okey niet alles, dat is ook waar, er zijn slechts drie ballen gesneuveld en twee vogeltjes zijn hun pootjes kwijt, die zullen dus in de kerststukjes van volgend jaar belanden.

De boom aftuigen heb ik dit keer zo gestructureerd gedaan dat ik er zelf wat aan heb volgend jaar. het is toch wel bijzonder dat je ieder jaar weer de boel inpakt en je denkt nu heb ik het overzicht en dat je dan het jaar daarop denkt... hoe zat het ook alweer..en dat je weer loopt te klungelen met je  takken van de boom. Toch lukt het altijd weer. Nu dus ook de kerststal weer eens goed opgeborgen, de boom in gepakt, de ballen en vogeltjes weg.. de kerststukken, de kerstkransen weg. even de stofzuiger door het huis en klaar.. was niet eens veel werk. was binnen een uurtje klaar met alles. En wat een ruimte ineens in je huis... heerlijk.

Daarnaast moest ik vanmiddag wachten op de monteur die mijn ketel kwam schoonmaken, blazen of wat dan ook, dus daar neem ik de tijd voor.  Kwam goed uit kon ik meteen even verder aan mijn bundel werken die nu echt in januari uit moet komen.

Vandaag in ieder geval gekomen tot pagina 110, dus het schiet op, nog ong 100 te gaan, en dan nog een keer alles controleren en dan kan de bundel naar de drukker..

het gaat lekker.. en ik heb al weer zoveel inspiratie... 

Daarna alvast de nodige inkopen gedaan voor oud en nieuw, dat moet ook gebeuren, ik heb nog een ritje Aldi voor de boeg en daarna heb ik volgens mij alles. De spullen voor het diner is in huis, ik hoef dit keer alleen maar het hoofdgerecht en de oliebollen, de hapjes, het drinken, de kniepertjes en rolletjes te halen dus ik kom er gunstig vanaf..... Nog maar 1 keer naar de Aldi en ik denk dat ik alles in huis heb.

De kettelbell les van Frank was zwaar, ik dacht even dat het aan mij lag maar als ik dan de jonge honden half dood zie liggen, dan denk ik.. ik doe het niet slecht.
het was een ellende dit keer, veel benen werk, het begon met het altijd hetzelfde warming up rondje.daarna de oefeningen die ik meteen geblokt heb, die weet ik niet meer, dat zegt al meteen hoe erg ik ze vond. Daarna heb ik nog even met Rotger wat buikspieroefeningen gedaan.. dat was genieten en gezellig.

Een zinvolle derde kerstdag dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten