maandag 25 december 2017

Kerst met familie

kerstavond is voor mij altijd de avond waar ik mijn kaarsje aansteek om 19.00 voor alle mensen die iemand moeten missen, die eenzaam zijn, voor mensen die al weten dat ze oud en nieuw 2018 niet meer zullen meemaken, voor mensen die op de vlucht zijn om wat voor reden dan ook... elk jaar weer doe ik dit. Traditie getrouw kijk ik ook naar All you need is love..  al moet ik zeggen, natuurlijk heb ik ook dit jaar zitten te snikken, maar het verrassingselement is er een beetje af, je ziet dat de mensen die  worden opgehaald al weten dat hun geliefde, familie etc er is en dat ze te voorschijn zullen komen, de verassing is er een beetje af.. Dat is ook logisch na zoveel jaar dit uitzenden maar toch jammer, al zit ik wel snikkend op de bank te kijken naar all you need is love.

Eerste kerstdag is traditiegetrouw voor de familie, dit keer gingen we weer naar Sappemeer, dit omdat er wat ongemakken waren en het beter was om in Sappemeer bij elkaar te komen. Eigenlijk zouden we het bij mijn moeder vieren, maar zoals ik al zei, mijn broer en schoonzus wilden het liever bij hen thuis. Kortom verandering van plannen, dan volgend jaar maar bij moeders en het jaar daarop, naar ik hoop weer in Alphen aan den Rijn.


Het is altijd een hele rit naar het noorden, maar gelukkig zijn de wegen schoon, is de muziek gewillig, is de route te doen en wist ik dit keer dan mijn buuf, die ook uit Groningen komt, en die daar nu is, met mij mee terug zou rijden, dus dat was een extra kerstbonbon zeg maar.... gezellig pratend onderweg terug.

Bij aankomst was het al duidelijk dat de kerst dit jaar heel anders zou worden dan andere kerstdagen. maar we zijn samen als familie en dat is belangrijk vond ik. We hebben gepraat met elkaar, we hebben heerlijk gegeten, we hebben wat gelachen, we hebben de cadeautjes uitgepakt, en het was goed om samen te zijn.

Om 18.30 ben ik naar huis terug gereden, met aan boord  twee dozen met rolletjes, heel veel kniepertjes, en grote doos vol met mijn verleden, allemaal dia's van vroeger incluis diaprojector, dus als ik ooit een saaie avond heb kan ik kijken naar mijn verleden, ik denk dat dit stukje verleden nog heel lang verborgen zal blijven voor mij , ik heb nooit een saaie avond... maar dat zien we dan wel weer. Ik heb ze gered van de schroothoop, dat vond ik zonde, mijn vader heeft daar heel veel tijd en werk in gestoken, dus wil ik dat gewoon houden

Terugweg met de buuf aan boord geweldig gezellig, veel kletsen, samen een bakkie doen bij een uitgestorven HAJE restaurant, maar wel in kerstsfeer, dus dat was prima..

en toch bleef steeds het onderstaande lied door mijn hoofd spoken..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten