zaterdag 2 december 2017

Krabben en SEX (ting)

Gisterochtend kreeg ik de verrassing van mijn leven.. ik stond op, liep al wat laat naar mijn auto en dacht nog even, goh de mist is wel erg op de auto gaan liggen. Ik zag ergens in een vage ooghoek wel een buurman om zijn auto lopen maar er ging nog geen lampje branden.. totdat ik mijn deur open wilde doen.. deze klemde, en terwijl ik in mijn enthousiasme er wat aan trok, en het raam betaste met mijn handschoen loze handen, ontdekte ik, juist het had gevroren.. Normaal geen punt, ik pak fluitend mijn flesje met ruitenontdooier, ik spuit dit rijkelijk over de ramen, ik weet het slecht voor de rubbers, maar aangezien mijn auto geen kinderen kan krijgen, so be it. Dan maar wat minder goede rubbers, het scheelt krabben toch.

Dit keer had ik even buiten de waarheid gerekend, het zat zo dik op de ramen dat ik dus met 1 keer spuiten het ijs er niet af zou krijgen. dus dan maar naast het spuiten krabben.. Ik duik mijn achterbak in waar ik altijd een tas heb liggen, in deze tijd van het jaar met daarin alles voor de winter, nu dus ook.. maar helaas geen ijskrabbers.. Ik besefte me dat ze vorig jaar allemaal kapot waren gegaan door het enthousiasme van mijn medereizigers.. kortom ik heb heel veel van die ontdooier op de ramen gegooid, en met mijn raamwisser hem schoon gemaakt. het is gelukt maar vraag niet hoe. Op school vertelde ik dit aan een collega die meteen zei, ik heb er drie in de auto dus je krijgt er eentje van mij. Ik was er zo blij mee, zon leuk cadeautje vind ik dit dan.. het leven lacht dan meteen 4 keer meer.


Na mijn lessen mocht ik in de auto op weg naar Leiden, gelukkig was een collega zo lief om mij te vertellen dat het niet in Gouda was, anders was ik daar naar toe gereden. Maar goed in de auto naar de Morspoort, het is altijd even zoeken of ik het ga halen, omdat ik nu via de n11 ging en niet mijn vertrouwde route, maar ik heb het gevonden. dwalend door de stad kwam ik aan bij het oude film theater waar ik ooit de film Son of Saul heb gezien, een prachtige bioscoop. 

Buiten gewacht op mijn maatjes van de counseling om zo samen naar binnen te gaan. We kregen een tasje met spullen die ik meteen heb aangevuld met allerlei info wat mee kan naar school om in het archief te worden gestopt voor het geval we het nodig hebben, Het was erg leuk mede omdat ik daar ook Elizabeth en Valerie van de GGd zag, met deze twee meiden werk  ik veel samen dus het was erg leuk om ze even te spreken.  Daarnaast toen we naar binnen gingen zag ik Edwin staan, keurig in pak, ik herkende hem bijna niet, een plaatje zoals altijd.

Voor de pauze ging het met name over de cijfers van een onderzoek. Wel vroeg ik me af of het niet beter zou zijn geweest om te kijken naar de groep van 12 tot 18 jarigen in plaats van 12 tot 25, omdat tot 25 een heel groot gebied is. Wel vond ik het opvallend dat jongens, toch zichzelf vaker naakt laten zien. al vroeg ik met dit wel af, totdat ik begreep dat daar ook een blote borst onder valt, dus denk aan stranden en zwembaden of mannen die door de hitte gewoon met een blote buik lopen. Dus dat vond ik niet een hele eerlijke uitkomst. Mede omdat meiden inderdaad niet zonder bovenkleding door de stad lopen.... jongens wel.

Maar het was uiteindelijk een prachtige dag en middag zo samen.
Zeker de lezing over Sexting door Vince, die nonchalant lopend over het podium mooie dingen zei en vertelde. 
De dames van Halt waren het minst leuk en goed vond ik, ze hadden gewoon het woordje sexting aan hun algemene manier van werken geplakt en dat was het.. Ze volgen ook in dit geval de gebruikelijke gang van zaken. Ik vond dat nou echt zonde van onze tijd.

Een filmpje over Thee drinken dat in vergelijking ging met  seksueel ongewenst gedrag hilarisch, ik heb vreselijk gelachen hierover. Vooral hoe het werd verteld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten