zondag 10 december 2017

koning winter

 Nadat ik gisteren had gesport, wat een kleine hel was, niet omdat het zo slecht gaat maar omdat mijn vermoeide spier in de rug aangeeft dat ik ff moet stoppen tussendoor. Dat doe ik dan ook heel braaf, maar het is wel vervelend omdat ik tempo wil maken. We moesten maar 175 air squats, 75 snatch, 35 hp push up, 75 snatch en dan nog ff 175 air squats, het stelt niet veel voor lijkt het maar ga er maar aanstaan. het is best pittig.. De push up in het midden maakt dat het meteen leuker is.

Daarna had ik afgesproken met een sportmaatje van mij die nu al een tijdje niet meer sport wegens het tegen een burnout aan zitten, maar aangezien ik heel trouw elke week hem heb geappt en gevraagd hoe het nu ging, hadden we al een keer eerder afgesproken en nu dus weer, we zijn gaan lunchen bij Barista, helaas was de zoon van een vriendin collega, niet meer in deze zaak aan het werk, dus ik baalde even, vind het altijd zo leuk hem te zien.  Onderweg naar de afspraak sneeuwde het al een beetje. Gaandeweg de rit sneeuwde het meer om uiteindelijke een duidelijke dikke laag sneeuw neer te leggen op de wereld met alle gevolgen van dien. Het lunchen was heerlijk, goed eten en gezellig, maar ook wederom goed om elkaar te zien en te spreken. Daarna terug naar huis was toch wat minder. Het feit dat er sneeuw ligt, dat mensen al dan geen winterbanden hebben, het feit dat een aantal automobilisten op zondag in de zondagsrijders stand gaan staan, heeft ernstige gevolgen voor een ieder. Deze mensen rijden dan zo langzaam, gaan zomaar midden op een rotonde stil staan, moeten een iets glooiende heuvel op, en staan bijna stil, kortom dat er geen ongelukken zijn gebeurt is een wonder. Wel is een wat minder leuk gevolg dat je dus heel lang onderweg bent.. ik heb er vanaf het dorp, meestal een ritje van een klein kwartiertje, een uur over gedaan.. het was dus niet fijn.

Terug bij huis snel even naar de kruidvat en naar de jumbo voor de nog te halen boodschappen. Daarna de auto snel even de ruit bedekt voor het geval dat het vannacht gaat regenen en wie weet vriezen. Had dus mijn afspraak met vriendin Heleen afgezegd omdat ik de wegen nu te glad vind voor een kop thee en een goed gesprek over het leven. Ik blijf thuis voor de buis.

Daarna toch een paar prachtige foto's gemaakt van de winter in Alphen, dit keer via mijn kerstkrans op mijn deur op het balkon, die met de engeltjes er in. Heb er namelijk twee, eentje met engeltjes, die verwijst naar mijn engeltjes in mijn boom en eentje met vogeltjes, die verwijst naar de vogeltjes in mijn boom en kerststukken. Ik hou van eenvoud maar dan veel het zelfde, niet saai juist weer een uitdaging om zo toch je huis een bepaalde sfeer te geven, of is dat ook een soort van beperking?
Welk label zal hier op worden geplakt?
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten