zaterdag 23 december 2017

ff terug naar afgelopen week

Afgelopen week was een week vol hoogte en dieptepunten, dat vind ik altijd wel jammer, zeker omdat het een week is waarin je juist voor de kerst wilt pieken.

Het begon al op maandag dat de verwarming in bepaalde gedeeltes van de school het niet deed, juist ook het dramalokaal was ijzig koud. Natuurlijk kan niemand er iets aan doen, maar mijn isk leerlingen die meestal tegen de verwarming aangeplakt zitten omdat ze het zo koud hebben, zaten er nu met jas en al  aan vastgevroren. Het was afschuwelijk maar goed soms is het doorbijten en afzien.

Gelukkig had ik de maandag maar 2 uur in mijn lokaal les, dus dat was te overzien. Daarnaast was het zo dat de leerlinge in de projectweek, Reis om de Wereld toch veel buiten het lokaal moesten werken van mij, dus veel filmen etc, dus ze waren niet echt in het lokaal, behalve ik dan, ik heb heel wat afgelopen om eerlijk te zijn. Dit om toch  maar warm te blijven.

Dinsdag was hetzelfde verhaal helaas wederom heel koud, ik had weer mazzel mijn leerlingen moesten veel lopen en buiten zijn dus die konden bewegen. Ik ging even op bezoek bij een collega/vriend van mij en zag hem in zijn lokaal zitten, met dubbele lagen kleren, wit van de kou maar met zon heerlijke rode drankneus van de kou... dus hij had al overleg gehad en is zijn lessen gestaakt.

Een absolute hoogtepunt was wel de voorstelling van I social, over gebruik van diverse sociale media door leerlingen en ze werden dan ook behoorlijk hierop aangesproken.

Daarnaast natuurlijk de hoogtepunten van het jaar de galafeesten in de school, de bovenbouw zoals altijd prima verzorgd, gave sfeer en feest. Het is heerlijk om daar even te komen.

Van te voren had ik nog snel even gesport, de kettelbell, en hij was redelijk te doen, zeker als je om half 9 weg moet en je dus het heftige einde niet hoeft te doen. Toch was het voorstukje ook al heftig,  Nooit geweten dat de letters Prettige feestdagen zon hel kunnen worden, Stiekem verdenk ik de trainers bij Jawi er van dat ze een hekel aan kerst hebben, eerst al de 12 days of chrismas, daarna 6 day of chrismas, nu prettige feestdagen.. inmiddels ben ik wel klaar met de kerst.

Donderdag hadden we het gala feest van de onderbouw, traditiegetrouw kom ik dan in mijn kerstmannenpak met mijn bel loop ik door de school, de leerlingen liggen blauw van het lachen maar genieten er van. Ik weet inmiddels dat het een succes is, mede omdat de ouderjaars altijd weer vragen komt u in uw pak.. . mij opblaasbare pak. Maar dat doe ik alleen een uurtje bij de onderbouw, dit om er voor te zorgen dat het toch uniek blijft. Daarna heb ik me keurig verkleed in mijn witte slipjas, met witte punt schoenen ( ooit gekocht op de zwarte markt voor 5 euro, en nog steeds zijn ze in, doen ze het goed) Het feest was geslaagd op een paar incidenten na, een docent met een arm uit de kom, een aantal meisjes met geweldige hakken aan, maar die dan toch zwikken, een jongen die uitgleed met zijn scheenbeen en zijn voeten behoorlijk geblesseerd , kortom de ehbo vierde hoog tij. toch was het weer geweldig met elkaar. Het eten, klaar gemaakt door mijn lieve vriendin Laura, en door de leerlingen van klas 4 geserveerd, het was humor en erg lachen met elkaar. 

Het grootste dieptepunt, sorry, was wel de kerstvoorstelling die was ingevlogen, De titel: Opzoek naar het Kerstkindje van  Ruurd Wallinga. Natuurlijk begrijp ik ook wel dat je niet altijd alle voorstellingen kunt gaan bezoeken die je wilt invliegen, maar toch.. ik denk dat we dit moeten doen om dit soort dieptepunten te voorkomen. Deze man voelde totaal onze kinderen niet aan. Collega's kwamen naar mij toe of ik het plan had om met de isk leerlingen naar deze voorstelling te gaan. Gelukkig had ik niet dat plan,, maar die zeiden meteen niet doen.

De voorstelling, met alle respect, had volgens mij niet mogen worden vertoond. Ze hadden deze man tegen zichzelf moeten beschermen. De voorstelling had liedjes die totaal niet aansloegen, hij speelde beroerd, hij beledigde kinderen en omdat zijn voorstelling en grapjes niet aansloegen, werd het kwetsend. De voorstelling begon om 10.20 en om 10,25 wilde ik vrijwillige euthanasie... om 10.28 wilde ik hem neersteken, om 10.30 wilde ik alleen maar weg.. en kon aan niets anders denken. De leerlingen waren door een aantal coaches van te voren al behoorlijk ingelicht en die hadden hun kids van te voren verteld dat het een slechte voorstelling zou zijn maar dat ze respect moesten hebben voor de speler. Dat hebben onze kinderen gedaan, het was geniaal, ze zaten braaf te kijken, te genieten en ze hebben zich gedragen. Ik had respect omdat ik de neiging had om met dartpijltjes naar die man te gaan gooien, en met stenen te bekogelen maar dat doe je niet, je zit je tijd uit...

Gelukkig komt er aan alles een einde en ook aan deze voorstelling. Ik heb eerst maar even mijn lokaal ontdaan van alles kerstsferen, om daarna even vriendin Laura te helpen in de keuken om de soep en broodjes klaar te zetten voor de kerstmaaltijd met de collega's Het was goed, het was heerlijk en het was fijn om met elkaar zo bij elkaar te zijn aan het einde van het jaar.. maar het meest lekkere was wel het naar huis gaan met de wetenschap 2 weken vrij.. maar helaas ook 2 weken geen leerlingen zien.. dat vind ik dan wel erg ik ga ze dan zo missen.

Maar terugkijkend  was het dus een mooie week met  veel hoogte punten en 1 dieptepunt....maar die maakte wel indruk


Geen opmerkingen:

Een reactie posten