zaterdag 13 mei 2017

yep heb ik weer...

okey ook mij treft het.. woensdagavond bij het eten begon het al.. wat zeurderige pijn in mijn tand.. maar goed ach dat gaat over, word vast verkouden denk ik dan... maar nee helaas.. het ging niet over, het bleef zeuren. het begon te kloppen etc.. dus vrijdag maar naar de tandarts.
Helaas was mijn eigen tandarts niet aanwezig,  de nooddienst die ik moest bezoeken voor 12 uur was dus om 11.15 niet meer te bereiken. gevolg dus na de late nooddienst bellen van na 12.00. dus via via kwam ik terecht bij de nooddienst.. juist tjing kassa.. maar goed het is te doen en te overleven.

Kortom om 16.00 zat ik bij de tandarts.. gelukkig was hij meteen enthousiast en kon mijn al gedane wortelkanaal behandeling helemaal eruit gehaald worden, omdat de vulling die er zat lekte.. en dus juist er viezigheid in was gekropen en dus een ontsteking heeft veroorzaakt. gevolg.. pijn ellende en voor mij vervelend en een hoge rekening.

Gelukkig ging de behandeling snel hij haalde de verkeerde spullen eruit, heeft aandacht geschonken aan dat wat nodig is en hij heeft zorgvuldig met een boortje de tand schoon gemaakt. heeft met een vlijtje. de kanaaltjes uitgeragt.. wat wel even zijn tijd had... maar goed dat was denk ik normaal
daarna heeft hij zorgvuldig veel gespoeld, veel ontsmettende pasta er in gespoten, heeft hij zorg gedragen dat het weer uitgespoeld werd. etc.. kortom  het was weer een vruchtbare middag.

Het grote nadeel vind ik altijd de verdoving.. ik hou daar niet van. ben er niet van en  het zorgt ervoor dat je je lijf niet goed kan gebruiken, je lippen doen gek, je praat onduidelijk en als je lacht dan zie je eruit als een man die al weken op een verkeerde stuk hout zit te bijten.

Daarnaast, hoe gunstig is het tijdstip.. juist 16.00 en om 17.00 klaar en ja daar komt het een verdoving die 3 uur werkt dus tot 19.00/ en je moet nog eten en wilt ook wat drinken toch.. gevolg je voelt het al aankomen, dat ging dus niet echt goed. wat heb ik zitten te knoeien en pruttelen, maar moest wel eten omdat ik om 20.00 naar een vriendin ging en ik wil toch proberen, om mijn ritme vast te houden.. dus ja.. daar ging ik..

Kortom de pijn is weg. er is een nieuwe pijn voor in de plaats gekomen namelijk een soort napijn van dat er behoorlijk geragt is in mijn kaak en in die kanalen. bij het eten, met name als ik er op bijt is het minder prettig maar het komt goed dat weet ik zeker


Maandag toch maar even mijn eigen tandarts bellen...  wie weet kan hij er even goed na kijken of zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten