donderdag 11 mei 2017

Wat voor film gaan we kijken....

De afgelopen week ben ik bezig met de leerlingen van de ISK om ze te laten wennen aan het spelen van de emoties.. Hoe kun je dat nu beter doen dan ze de opdracht te geven dat ze zitten te kijken naar een soort film  en dat ik dat wil zien in hun gezicht, hun houding en ook in hun gedrag. Dit is natuurlijk helemaal kat in het bakkie. Natuurlijk zijn er een aantal jochies die beginnen te glimmen en ondeugend lachen, waarop ik dan zeg dat die niet mag.. Geen porno.

Je ziet dan altijd een paar van die net pubers een kleur geven en ik moet dan lachen.. maar ze weten heel goed dat dat niet mag.. maar toch proberen ze het.

Het is prachtig om te zien op welke verschillende manieren de leerlingen dit spelen. De ene ingetogen en kiest voor een romantische film, de ander kiest voor een film die saai is, maar je hebt ook de leerlingen die kiezen en dit heel extreem durven te spelen de horrorfilm.. geweldig. Ook de lach film kan rekenen op veel hilariteit.. en humor. soms zitten ze te schateren van het lachen  en lacht de hele klas mee.

Vandaag een paar keer vreselijk gelachen, een aantal leerlingen lopen het podium en dan oprecht verbaasd te zeggen...  er zit geen beeld in... en kijken dan heel verbaasd naar de afstandsbediening wat een oude telefoon is.. ik moet dan lachen en geniet enorm. De onschuld maar ook het  geloof dat er echt een tv staat, omdat ze een aantal leerlingen dit hebben zien spelen... zo mooi een groep die nog in de fantasie mee gaat en een aantal die echt teleurgesteld zijn omdat het geen echte tv is...

Het mooie van dit hele verhaal is dat die tv al jaren in mijn lokaal staat en ze kennen ze allemaal. dus ik vind dat dan extra leuk.

Het is een les waarin de leerlingen op een speelse wijze omgaan met hun emoties en die laten zien, daarnaast is het leuk om ze te bekijken hoe ze spelen. 

Zeker als ik daarna een scene bedenk dat de ene naar voetbal wil kijken een belangrijke wedstrijd en een ander wil kijken naar het einde van een soap die al lang loopt maar waarvan dit de laatste aflevering is.. Dan de discussie te zien .. hoe ze elkaar proberen te overtuigen maar ook de machteloosheid omdat ze niet kunnen winnen.. geweldig..

kortom weer een les die gewoon ontstaat uit de losse pols en die een groot succes is bij deze leerlingen maar ook bij de reguliere klassen.. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten