donderdag 18 mei 2017

dagje uit met de ISK

Vanochtend  opstaan is een feestje, dagje uit met de Isk naar Amsterdam . Natuurlijk had ik al geintjes genaakt met de jongens van de Isk, dat we naar de rode buurt zouden gaan. De mannen zeiden meteen dat ik dan moest betalen. Dus had ik woensdag in mijn lokaal alvast wat nep 100 euro biljetten opgevouwen, die in mijn tas gestopt om ze die te geven op het station.  Nou meteen al lol met ze. Ze moesten lachen en de sfeer was er meteen. Slechts 1 leerling was te laat dus dat was goed te doen. En uiteindelijk hadden we al schaapjes aan boord. In de trein twee oud leerking die er zaten. Geweldig dit.

Na het noodzakelijke toilet bezoek , meteen met de kinderen een boottocht gemaakt. Heerlijk varen met die kids en genieten van de zo onzinnige info maar het is educatief  en leuk

Daarna mochten ze vrij in Amsterdam lopen.Samen met els eerst een bak thee en appelgebak .

Daarna zijn we samen even gaan kijken naar de world press photo van 2017, in de Nieuwe Kerk, daarna lekker zitten lunchen in en geweldige tent.. de prijzen zijn wel prijzig maar dan heb je wel een goede en lekkere maaltijd

Nadat we bij de ontmoetingsplek waren kwamen er van diverse kanten de leerlingen aanlopen.. De jongens groep waren er niet, maar de meisjes zeiden al dat ze op de dam zaten bij het monument, dus ik liep er heen, en terwijl ik aan kom lopen roept 1 van de leerlingen. TE LAAT waarop ik meteen heb geroepen verkeerde plek.. lachen met elkaar.

Dwalen door Amsterdam, op verzoek door de rode buurt, daarna even de chineestempel ingegaan, waar zowel de moslim kinderen als het chinees meisje naar binnen gingen. Het meisje vertelde daar haar ritueel voor het bidden, ze stak ook 3 wierrookstokjes aan liet haar ritueel zien, drie keer buigen terwijl ze in haar gedachten denkt aan wat ze wenst..  prachtig om te zien, maar ook de leerlingen die ademloos keken.

Daarna zijn we met elkaar een ijsje gaan halen bij een Italiaanse ijstent, waar een meneer stond uit Egypte.. is wat dubbel Italiaans ijs en een Egyptische man maar wel erg leuk en grappig, zeker toen deze man vertelde over zijn geschiedenis, dat hij universitair geschoold is maar dat hij hier dit werk doet. Maar ook dat men altijd beter dan de ander wil zijn. De leerlingen uit de isk luisterden ademloos naar zijn verhaal, een mooi kadootje zomaar op deze donderdag.

Daarna terug naar het station om samen met de trein terug te reizen, het is zo heerlijk zon dagje uit omdat het naast gezellig ook heel veel doet met de sfeer. In de trein hebben twee leerlingen een rap act gegeven. geweldig leuk en genieten. Kortom weer een dag die de boeken ingaat met de opmerking diamanten randje..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten